מתכון: לזניה לפסח עם גבינות ועגבניות

לזניה לפסח עם מצות ורוטב עגבניות ושמנת מושקע

הנריק שלמודין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לזניה של פסח
לזניה של פסחצילום: Ricky Carioti / The Washington P

כמות המנות: 6

משך ההכנה: 3.5 שעות כולל בישול ואפייה

דרגת קושי: קל

מצרכים:

תבנית בגודל 20X30

חבילת מצות לחות
200 גרם מוצרלה מגוררת או 200 גרם ריקוטה קשה

לרוטב העגבניות:

קילו עגבניות
כפית שום כתוש
מעט מלח, פלפל, סוכר
10 עלי בזיליקום קצוצים

לרוטב השמנת:

500 מ"ל שמנת לבישול
רבע כוס מים
כף וחצי קמח תפוחי אדמה
מעט מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

לפני תחילת הכנת הלזניה יש להכין את רוטב העגבניות. לאחר שהרוטב מוכן וממש לפני הרכבת הלזניה מכינים את רוטב השמנת.

הכנת רוטב עגבניות:

חולטים את העגבניות במים רותחים ולאחר מכן מקלפים אותן. מבשלים כשעתיים את העגבניות הקלופות בסיר רחב על אש נמוכה עד שהן הופכות לרסק. מוסיפים כפית שום כתוש, ומתבלים על פי הטעם עם מעט מלח ופלפל. מוסיפים מעט סוכר בהתאם לחומציות העגבניות, בכדי לקבל רוטב מעט מתקתק. מוסיפים את עלי הבזיליקום הקצוצים וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות. מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים מהרוטב בכדי לקבל רוטב עגבניות סמיך. משאירים את הנוזל שסונן.

הכנת רוטב שמנת:

שופכים את השמנת לסיר רחב ומביאים אותה לידי רתיחה. מתבלים עם מעט מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט. מערבבים את הקונפלור/ קמח תירס עם המים עד לקבלת נוזל אחיד ללא גושים ושופכים לסיר עם השמנת. ממשיכים בבישול על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נעשה סמיך.

הרכבת הלזניה:

מרפדים את תחתית התבנית בשכבת מצות אחת, עליה מורחים חצי מכמות רוטב העגבניות. מפזרים 50 גרם מוצרלה. מכסים עם שכבת מצות אחת ומורחים עליה את כל רוטב השמנת. מפזרים 50 גרם מוצרלה. מכסים עם שכבת מצות שניה, עליה מורחים את החצי השני שנותר מרוטב העגבניות. מפזרים 50 גרם מוצרלה ומניחים שכבת מצות אחרונה, אותה מרטיבים מעט מיץ העגבניות שסונן מהרוטב, בכדי שלא תשרף בתנור בעת האפיה. מפזרים שוב 50 גרם מוצרלה. אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך 50-60 דקות.

להגשה:

חותכים ריבועים מהלזניה ומגישים עם סלט.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ