שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

לברק אפוי בתוספת ניוקי עם ירקות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לברק בתנור
צילום: באדיבות יח"צ
שף סהר רפאל מסעדות כרמים

לברק אפוי וניוקי אלי אוליו
באדיבות שף סהר רפאל, מסעדת כרמים באר שבע וכרמים סגולה

מצרכים

לברק שלם בינוני  (400 גרם - 388 קלוריות)
60 גרם ניוקי קנוי (70 קלוריות)
4-5 עגבניות שרי לחות  (50 גרם – 10 קלוריות)
3 רבעים של ארטישוק קרצ'ופי  (36 גרם – 40 קלוריות)
2-3 זיתי קלמטה (5 גרם - 10 קלוריות)
3 כפות שמן זית (5 גרם  - 40 קלוריות)
חופן עשבי תיבול  מועדפים - כוסברה/פטרוזיליה/טימין  (10 גרם - 3 קלוריות)
3 שיני שום קונפי (10 גרם - 15 קלוריות)
סך הכל:  576 קלוריות

הוראות הכנה

1.יוצרים חריצים על גבי הלברק מתבלים בשמן זית מלח ופלפל. מכניסים את הלברק לתנור שחומם מראש  על 220 מעלות למשך כ- 10  דקות.
2.במחבת מחממים שמן זית ומוסיפים בסדר הבא: עגבניות, ארטישוק, ניוקי, זיתים, שום קונפי ועשבי תיבול.
3.מוציאים את הלברק מהתנור ומניחים על צלחת.
4.מניחים את הניוקי עם הירקות לצידו של הלברק ובתאבון.
5.מומלץ להגיש עם חצי לימון לחידוד הטעמים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ