קדרת טלה, חומוס ושומר

נדב חג'ג', שף אורח
קדרת שומר טלה וחומוס
נדב חג'ג', שף אורח

כמות המנות: 4

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

1 קילוגרם בשר צוואר טלה על העצם חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ. כדאי לשמור את העצם ולהכניסה לתבשיל להעשרת הטעם.

מלח ופלפל שחור גרוס
מעט קמח לקימוח
שמן לטיגון
2 בצלים בינונים פרוסים לרצועות
4 עלי דפנה
4 גרגרי פלפל אנגלי
חופן תימין מופרד מהגבעול
4 שיני שום
4 גזרים חתוכים לגודל 1/2 ס"מ
2 יחידות שומר חצוי ל 1/4
2 גבעולי סלרי
1/2 כוס יין אדום
200 גרם חומוס שהושרה במים ללילה (יש לשטוף היטב לאחר ההשרייה)
2 ליטר ציר או מרק ירקות, עוף או בקר
1 כפית תבלין ראס אל חנות 

אופן ההכנה:

1. מחמים תנור ל-175 מעלות.

2. מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור ומקמחים מעט. מחמים מעט שמן בסיר גדול חסין חום המתאים לתנור ומשחימים את הבשר מכל צדדיו מספר דקות. מוציאים את הבשר מהסיר. מוסיפים לסיר את הבצל, עלי הדפנה, הפלפל אנגלי, והתימין ומאדים תוך עירבוב קל עד שהבצל נעשה שקוף.

3. מוסיפים שום ומטגנים קלות, מוסיפים גזר, שומר, וסלרי תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהירקות מתחילים להתרכך. מוספים את קוביות הבשר, יוצקים יין ומגרדים את תחתית הסיר כדי "להרוויח" את המשקעים מלאי הטעם.

4. מוסיפים את גרגירי החומוס, את נוזל הבישול והתבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור למשך 3.5 שעות או עד שהבשר רך ומתפרק כמעט.

5. לאחר שלוש שעות או כשהבשר רך, מגבירים את עוצמת התנור ל-250, מסירים את המכסה ומשחימים כרבע שעה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות