מתכון: מופלטה ללא שמרים

איך מכינים מופלטה ללא שמרים? בקלות, לפי המתכון למופלטה של מלי פטיטו

מלי פטיטו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מופלטה
המופלטה של דורעם גונטצילום: דורעם גונט

אין אצלנו סיום פסח בלי מימונה ואין חגיגות מימונה שלמות בלי מופלטה. אם במקרה טעמתם מופלטות שנראו יותר כמו פיתות, סימן שמישהו שילב יותר מדי שמרים במתכון. יש מי שטוען ששמרים (כפית על קילו בלבד) יתרמו לאווריריות המופלטות, אך לא בשביל התפיחה. כך או אחרת, המתכון המסורתי הוא בלי שמרים בכלל. הטיפ הכי חשוב בהכנת המופלטה הוא לתת לכדורי הבצק שטבולים בשמן מנוחה של חצי שעה ואז לפתוח אותם ולטגן במערום.

לעוד מתכונים מומלצים למימונה

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

1 ק"ג קמח
1 כפית גדושה מלח
3 כוסות מים
כוס שמן לשימון
חמאה ודבש, להגשה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במשך 2 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.

2. יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה. טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על המגש. יוצקים מעל כל הכדורים המוכנים את שאריות השמן (כדי למנוע התייבשות של הכדורים) ומשאירים בטמפרטורת החדר במשך 20 דקות.

3. מחממים מחבת על להבה בינונית.

4. על משטח משומן בנדיבות פותחים כל אחד מהכדורים בידיים בתנועת ליטוף עדינה (בשימוש עם כל היד) ויוצרים עיגולים שטוחים דקים ועדינים.

5. מניחים את עיגול הבצק הראשון על המחבת (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), ומחכים עד להזהבה. הופכים את הבצק לצד השני ומיד מניחים עליו עיגול בצק שטוח נוסף.

6. ממתינים כחצי דקה והופכים את שני העיגולים יחדיו - כך שעיגול הבצק החדש יפנה כלפי מטה. מניחים עיגול בצק נוסף על הערמה, ממתינים חצי דקה, והופכים את הערמה בשנית.

7. את המופלטה מומלץ להגיש על צלחת הגשה (אפשר מכוסה במגבת) בתוספת דבש וחמאה, או ממרח שוקולד לילדים.

המתכונים למופלטה של אבי ביטון ורפי כהן - כאן

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ