תבשיל פטריות ושמנת על פירה בניחוח פרמזן

המנה המנחת האולטימטיבית: תבשיל פטריות ושמנת על פירה פרמזן

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תבשיל פטריות ושמנת על פירה פרמזן
הארץ

כמות המנות: 0

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

לפטריות המטוגנות:

300 גרם פטריות פורטבלו או שמפיניון
2 ביצים טרופות
1 כוס (150 גרם) פרורי לחם
1 ליטר שמן לטיגון עמוק

לפירה:

6 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
½ חבילה (50 גרם) חמאה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
¼ כפית אגוז מוסקט

לרוטב שמנת פטריות:

2 סלסילות (200 גרם) פטריות פורטבלו או שמפיניון, חתוכות לפרוסות דקות
1 כף חמאה
1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל

לקישוט: פרוסות בצל ירוק, מעט צ'ילי, מעט שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1. לפירה: בסיר גדול עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עם חצי כפית מלח עד שמתרככים לגמרי. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים חמאה, פתיתי פרמזן ואגוז מוסקט ובעזרת ממחה מועכים עד לקבלת פירה אחיד. מתבלים במלח ופלפל.

2. לרוטב שמנת ופטריות: במחבת בינונית ממיסים כף חמאה ומטגנים את הפטריות עם רבע כפית מלח, עד לאידוי כל הנוזלים. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פתיתי הפרמזן ואגוז המוסקט. מבשלים כשתי דקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.

3. לפטריות המטוגנות: טובלים את הפטריות בביצים הטרופות ולאחר מכן בפרורי הלחם, עד לכיסוי כל הפטרייה בפרורים. מחממים את השמן בסיר בינוני. מטגנים את הפטריות כ- 3-4 דקות או עד שמזהיבות.

4. להגשה: מגישים את הפטריות החמות על מצע של פירה ויוצקים מעל רוטב פטריות חם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ