טירמיסו קלאסי בכוסות

גם באוכל יש אופנות וטרנדים חולפים, אבל לא כשמדובר בטרמיסו איטלקי מענג ועל זמני. קבלו מתכון קלאסי ופשוט לקינוח מסורתי אהוב שתמיד מרים למעלה

חן בן יוסף, עכבר העיר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טירמיסו של מסעדת בליני
קרמי וקליל. הטירמיסו של בליניצילום: אנטולי מיכאלו
חן בן יוסף, עכבר העיר

למרות שרק השבוע סיימנו עם החג הכי משמין בלוח השנה, זה לא אומר שצריך (חלילה וחס) לדלג על שלב הקינוח בארוחת שבת. אז אם כבר משהו מתוק ולא מכביד - שמרו קרוב את המתכון הקלאסי הבא, כי תשתמשו בו עוד הרבה -  טירמיסו אישי בכוסות לפי המתכון של מסעדת בליני האיטלקית מנווה צדק. בתיאבון.

» מתכון לסינטה במילוי עשבים של חורף
» עוגת סולת לימונית עם תוספות מפתיעות
» מבשלים לשבת שקדי עגל עם שאלוט ותמרים
» כך תכינו פטה כבדים כמו במסעדה

טירמיסו של בליני
(כ- 10 מנות אישיות) 

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
130 גרם סוכר (3/4 כוס)
20 מ"ל אספרסו בטמפרטורת חדר
20 מ"ל רום
100 מ"ל קפה נמס בטמפרטורת חדר (חצי כוס)
100 מ"ל מרסלה (יין מתוק מחוזק – חצי כוס)
1/2 חבילה של בישקוטים
600 גרם מסקרפונה 

אופן הכנה:

1. מכינים זביון (רפרפת איטלקית קלה ואוורירית) -  שמים את החלמונים בקערה גדולה עם 60 גרם סוכר ומקציפים מעט, מוסיפים את המרסלה ואספרסו,  מערבבים ומניחים מעל סיר מים ברתיחה עדינה.
2. ממשיכים להקציף היטב בעזרת מטרפה, עד שמתקבל קרם יציב ואוורירי (כ- 15 דקות), חשוב לוודא שהביצים לא נקרשות.
3. מסירים מהאש, ממשיכים לערבב עד שמצטנן ואז מצננים בנוסף במקרר למשך כשעה.
4. במקביל, מקציפים את החלבונים במיקסר, מוסיפים בהדרגה את יתר הסוכר, עד שמתקבלת קצפת יציבה (אך לא נוקשה מדי).
5. מערבבים מעט את המסקרפונה ומרככים אותו, מעבירים למיקסר עם יתר הסוכר ורום ומקציפים למשך דקה אחת .
6. מעבירים את המסקרפונה לקערה רחבה, מקפלים פנימה את הזביון, עד קבלת מסה אחידה.
7. מקפלים פנימה את קצפת החלבון, עד קבלת מסה אחידה ואוורירית מאוד.
8. טובלים חצי מהבישקוטים בקפה, מניחים בתחתית של כוסות הגשה (ניתן לשבור את הבישקוט אם לא מתיישב בקוטר הכוס), יוצקים מעל חצי מהבלילה.
9. חוזרים שנית על אותה פעולה, מכסים ומצננים היטב במקרר למשך כ- 6 שעות לפחות, עד התייצבות.
10. מפדרים מעל אבקת קקאו ומגישים. 

טירמיסו של מסעדת בליני
קרמי וקליל. הטירמיסו של בליניצילום: אנטולי מיכאלו

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ