בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: סלמון עם אורז שחור וירקות

צובעים את השבת עם מנת סלמון קלילה בתוספת סופר בריאה ויצירתית של אורז שחור עם ירקות

תגובות
פרש קיטשן סלמון ים תיכוני
אנטולי מיכאלו

לכבוד המדור השבועי סידרנו לכם הפעם מתכון בקלאס לדג סלמון שצועק קיץ, אבל לא מוותר על תוספת מנחמת, מקורית ובריאה. את המתכון קיבלנו מרשת בתי הקפה פרש קיטשן, שידועה במנות טריות ולא מתחכמות, שאהובות על כל המשפחה. חממו תנורים ושלפו סכינים, השבת הטעימה בפתח.

» מבשלים לשבת: מתכוני שוקולד עם טוויסט
» מבשלים לשבת: חגיגה עם מתכונים יוונים
» איך מכינים בריוש טבעוני?
» מתכונים לעוגות קלילות של קיץ

 

מתכון לסלמון בתיבול ים תיכוני בתוספת אורז שחור
באדיבות השף אילן ברמלי מרשת בתי הקפה פרש קיטשן

מרכיבים: (4 מנות)
1 ק"ג פילה סלמון נקי מעצמות וקשקשים (לא להוריד את העור) חתוך ל-4
1/2 ק"ג אורז ריזוטו שחור
7-8 יח' פטריות פורטובלו בינוניות חתוכות לרבעים
7-8 יח' פטריות שמפיניון גדולות חתוכות לרבעים
3 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף נענע קצוצה
שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. שמים את האורז בסיר עם 4 ליטר מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה וממשיכים לבשל במשך 25 דקות.
2. מסננים את האורז ושוטפים במים כדי לקרר.
3. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
4. מניחים את נתחי הסלמון על תבנית עם נייר אפיה, מורחים בנדיבות שמן זית מכל      צידי הדג, ממליחים ומפלפלים.
5. מכניסים לתנור למשך 10-12 דקות.
6. מחממים מחבת כבדה, יוצקים כ- 5-6 כפות שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים  היטב
7. מוסיפים את האורז למחבת.
8. מוסיפים כ-1/2 כוס מים ומערבבים היטב. ממליחים ומפלפלים. כאשר המים מתאדים  כמעט לחלוטין, מוסיפים את כל עשבי התיבול למעט כף בצל ירוק. ממשיכים לערבב עד  אידוי סופי של המים.
9. מעבירים את האורז לכלי הגשה או לצלחות אישיות, מניחים מעל את נתח הדג  ומפזרים בצל ירוק לקישוט.

סלמון פרש קיטשן
אנטולי מיכאלו


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו