בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: עוגות קיץ עם אורן בקר

עוגה בחושה ואוורירית עם פירות טריים ופיננסיירים קטנים עם נגיעות לימון חמצמצות - מתכונים פשוטים במיוחד למתוקים קלילים בימים חמים

תגובות
פיננסייר שקדים ולימון
אסף אמברם

כמו בהרבה תחומים בקולינריה, גם בקונדיטוריה יש צדדים וטכניקות שבאות טוב יותר בעונת הקיץ. אורן בקר, בוגר הקורדון בלו ואחד מהקונדיטורים המוכשרים בארץ, מגלה לנו שני מתכונים סופר פרשים למתוקים קלילים שלא מצריכים זמן ממושך של עמידה במטבח הלוהט, ומתאימים לכל מצב ולכל אירוע. הקונדיטור המדופלם מתמחה, בין היתר, באפייה מופחתת קלוריות, כך שלצד העוגה הצבעונית מציג לנו בקר גם מתכון מנצח לפיננסייר שקדים ולימון עם תחליף סוכר. מילה שלנו – שמרו את המתכון קרוב, כי את התענוג הזה תכינו עוד פעמים רבות. כנסו למטבח ותתכוננו למחמאות.

» מבשלים לשבת: מתכוני שוקולד עם טוויסט
» מבשלים לשבת: חגיגה עם מתכונים יוונים
» איך מכינים בריוש טבעוני?
» מתכוני דגים של ויקטור גלוגר

עוגת פירות קיץ בחושה
עוגה בקוטר 20 ס"מ או 2 מנות אישיות קוטר 10 ס"מ

מצרכים לבלילה:
135 גרם חמאה
150  גרם סוכר
3 ביצים מידה L
כפית אבקת אפייה
250 גרם קמח מנופה
קורט מלח
1 כפית גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
3 אפרסקים
4 שזיפים
14 דובדבנים טריים

לציפוי:
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון טחון

אופן הכנה:
1. במערבל עם וו גיטרה מערבבים חמאה עם סוכר עד לקבלת קרם אחיד.
2. טורפים את הביצים ומוסיפים למערבל.
3. מנפים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים מלח. מוסיפים למערבל בהדרגה.
4. מוסיפים קליפת לימון מגוררת ותמצית וניל וממשיכים לערבל כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אוורירית.
5. יוצקים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר כסף ומעליו נייר אפייה.
6. חותכים את האפרסקים והשזיפים לקוביות או פלחים ומסדרים על הבצק.
7. מערבבים סוכר וקינמון ומפזרים מעל הפירות.
8. אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות למשך 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
9. מצננים היטב בטמפרטורת החדר.

עוגת פירות של אורן בקר
אסף אמברם

פיננסייר שקדים ולימון ללא סוכר

מרכיבים:
100 גרם חמאה מומסת
120 גרם "כמו סוכר"
120 גרם שקדים טחונים
30 גרם קמח
4  חלבונים
1  כפית גרידת לימון

אופן הכנה:
1. בקערה מערבבים את החמאה המומסת עם שאר הרכיבים שרשומים במתכון.
2. מערבבים היטב למסה חלקה.
3. מעבירים את המסה לשק זילוף ומזלפים לתוך שקעי סיליקון קטנים מלבניים או כל צורה אחרת.
4. אופים כ- 12 דקות ב- 160 מעלות.
5. מחלצים את הפיננסייר רק כשהם מתקררים.

פיננסייר של אורן בקר
אסף אמברם


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו