בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: איך מכינים בריוש טבעוני?

בצק שזוף וריחני וטעמים מתוקים של ריקוטה וצימוקים - מתכון קל ומנצח למאפה טבעוני שיגנוב לחלת השבת את הפוקוס

תגובות
בריוש טבעוני
ניסים בן כהן

לא צריך להיות חובב פחמימות מושבע בשביל ליהנות מלחם בריוש עשיר וטעים. את הלחם המענג, שמתאפיין בעיקר בכמויות אוהבות מאוד של חמאה, ניתן למצוא כמעט בכל מאפיה שמכבדת את עצמה, אך גרסה טבעונית זה כבר סיפור אחר לגמרי. בדיוק בגלל זה חברת "משומשו", שמתמחה ביצור תחליפי גבינה טבעוניים, חלקה איתנו את המתכון שלה לגרסת בריוש בסגנון ריקוטה, שיבטיח שבת טעימה במיוחד, בריאה ונטולת כל מוצר מהחי. הדליקו תנורים, קמחו את השיש ותתכוננו למלא את הבית בריח מנחם ומתוק.

» מבשלים לשבת עם אורי שפט
» איך מכינים רול ספייסי טונה?
» לומדים להכין את הקובה המיתולוגי של מסעדת אמא
» מבשלים לשבת: מתכונים מנצחים עם בשר

בריוש טבעוני עם גבינה בסגנון ריקוטה וצימוקים
באדיבות חברת משומשו - יצרנית תחליפי גבינה

מצרכים: 
(לכ- 18 יחידות)
25 גרם שמרים (חצי חבילה)
4 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
חצי כוס חלב סויה לא ממותק
1 חבילה גוש מעודנת לאפיה בטעם ריקוטה "משומשו"
חצי כוס שמן קוקוס רך
כפית גדושה מלח

למילוי:
1 חבילה גוש מעודנת לאפיה בטעם ריקוטה "משומשו"
חצי כוס סוכר
קליפה מגורדת מלימון אחד
רבע  כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות גדושות קמח
חצי כוס צימוקים מושרים במים ומסוננים

להברשה:
4  כפות סוכר
1/3  כוס חלב סויה

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק (רצוי לילה מראש): מניחים בקערת המערבל לפי הסדר את השמרים, חלב סויה, "ריקוטה" חתוכה לקוביות,  קמח, סוכר ולשים על מהירות בינונית כחצי דקה. מוסיפים את שמן הקוקוס ולשים כ- 5 דקות.
2. מוסיפים את המלח ומערבלים כ- 2 דקות נוספות עד שנוצר בצק חלק ומבריק. אם הבצק מרגיש דביק ורך זה בסדר גמור. מכסים את הבצק בכדי למנוע התייבשות ומכניסים למקרר למנוחת לילה.
3. מכינים את המילוי: מכניסים לקערת המערבל "ריקוטה" חתוכה לקוביות יחד עם שאר חומרי המילוי מלבד הצימוקים ומערבבים בעזרת וו גיטרה עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
4. מוציאים את הבצק מהקירור ומעבירים למשטח עבודה מקומח. מחלקים לכ- 20 חלקים שווים. שומרים בצד 2 כדורי בצק ואת יתרת הכדורים מרדדים מעט, מניחים כף גדושה מהמילוי וסוגרים היטב לצורת כדור. מניחים כל כדור בצק ממולא בתבניות אישיות כאשר הצד של הסגירה מופנה כלפי מטה.

בריוש טבעוני חברת משומשו
ניסים בן כהן


5. את 2 כדורי הבצק ששמרנו מחלקים ל- 18 חלקים ומגלגלים לכדורים קטנים. מערבבים את חלב הסויה עם הסוכר עד שהסוכר כמעט נמס לגמרי ומברישים מעט כל מאפה ומניחים מעליו כדור בצק קטן.  מכסים ומעבירים להתפחה במקום חמים ולח עד להכפלת הנפח.
6. מחממים תנור ל 180 מעלות. לאחר התפיחה מברישים בעדינות את המאפים בתערובת ההברשה שנותרה. מכניסים לתנור חם לאפיה של כ- 20 דקות או עד שהמאפים שחומים ויפים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו