בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: חגיגה יוונית

סרדינים כבושים, סלט סלק קליל וסלט תפוחי אדמה עם קריצה - קבלו שלושה מתכונים מרעננים בניחוח יווני מאת השף אליאב גולדנברג ממסעדת גרקו השמחה בצפון תל אביב

תגובות
סלט סלק של מסעדת גרקו
דן פרץ

שמן זית עשיר, עשבי תיבול ריחניים ושפע של ירקות טריים - במסעדת גרקו בצפון תל אביב מציעים מדי יום מטבח מלא בחומרי גלם מנצחים ואווירה שמחה ממש כמו ביוון. שף המסעדה, אליאב גולדנברג, יצא למסעות ביוון יחד עם המסעדן צביקי עשת ושניהם חרשו את הרפובליקה ההלנית לאורכה ולרוחבה, אכלו מהכל, שתו הרבה אוזו, פגשו טבחים ובשלניות ולמדו את הסודות. המתכונים שוכתבו והותאמו למטבח הביתי הישראלי עם חומרי גלם ים-תיכוניים. גולדנברג מגלה לנו שלושה מתכונים לארוחה שתוכלו להכין לשבת המשפחתית שבפתח – סרדינים כבושים ועשבי תיבול, סלקים צבעוניים עם עדשים וסלט תפוחי אדמה עם זיתים. יאסו!

» מבשלים לשבת עם אורי שפט
» איך מכינים רול ספייסי טונה?
» לומדים להכין את הקובה המיתולוגי של מסעדת אמא
» מבשלים לשבת: מתכונים מנצחים עם בשר

סרדינים כבושים (סרדלה)

מצרכים:
500 גרם סרדינים
4 כפות שמיר קצוץ
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום פרוסות
600 מ"ל חומץ בן יין לבן
300 מ"ל שמן זית
1 כף מלח
1 כפית גרגירי פלפל שחור
2 כפות עלי אורגנו טרי

להגשה:
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמיר קצוץ
1 שן שום פרוסה
1/2 פלפל ירוק חריף פרוס
100 מ"ל שמן זית
100 מ"ל שמן צמחי אחר

אופן ההכנה:
1. מבקשים ממוכר הדגים לנקות את הסרדינים. אם הוא לא עשה זאת, המלאכה פשוטה: מסירים מהסרדינים את הראשים והזנבות. בעזרת האצבע פותחים כל סרדין ומסירים את האדרה המרכזית. מסדרים את הסרדינים פתוחים בשכבות בתבנית מתאימה.
2. מערבבים את כל המרכיבים לכבישה בקערה ויוצקים אותם על הדגים. מניחים בצד (לא במקרר) במשך כ-12 דקות בלבד. 
3. מסננים את הדגים מהנוזל ומעבירים לתבנית נקייה. זורים עליהם את הפטרוזיליה, השמיר, השום והפלפל החריף ומכסים בשמן. אפשר להגיש מיד, או לשמור במקרר עד חמישה ימים. 

סרדינים כבושים
דן פרץ

סלט הסלק של קתרינה

מצרכים:
6 סלקים בינוניים (אפשר אדומים וצהובים, אם יש)
מלח גס
1 כוס עדשים ירוקות
1/2 בצל סגול פרוס
חופן גדול של עלי בייבי סלק (או ארוגולה או רוקט)
6 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בן יין לבן
מלח ופלפל שחור
5 כפות יוגורט כבשים (אם רוצים)

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. שוטפים היטב את הסלקים (לא קולפים). מניחים את הסלקים בתבנית על מצע של מלח גס ואופים אותם כשעה וחצי, עד שהם רכים (בודקים בחוד של סכין).
2. מבשלים את העדשים במים במשך כחצי שעה, עד שהן רכות, ומסננים.
3. קולפים את הסלקים ופורסים אותם לפלחים דקים. מעבירים לקערה.
4. מוסיפים לקערה את העדשים, הבצל ועלי הסלק ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית, החומץ, מלח ופלפל ומערבבים.
5. לפני ההגשה יוצקים את היוגורט על צלחת הגשה, מניחים את הסלט מעל היוגורט ומגישים.

סלט תפוחי אדמה וזיתים (פאטוסטלטה)

המצרכים:
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
1 בצל סגול בינוני קצוץ
2 כפות שמיר קצוץ
1 שן שום קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בן יין לבן
מלח ופלפל שחור
3 כפות זיתי קלמטה או תאסוס

אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. מיד בסיום הבישול מסננים ומקררים תחת מים זורמים. תפוחי אדמה ננסיים אין צורך לקלוף. אם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים, קולפים אותם לאחר הבישול.
2. מועכים קלות במזלג מחצית מתפוחי האדמה, ואת המחצית הנותרת חותכים לחצאים (או לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ אם השתמשתם בתפוחי אדמה גדולים). מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים. בתיאבון!

סלט תפוחי אדמה
דן פרץ

מסעדת גרקו - לכל הפרטים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו