שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
הארץ
סלט תפוח אדמה ראטה ותפוח אדמה סגול עם חזה אווז מעושן
צילום: דודו בכר
הארץ

הקרשים מחכים, המרשמלו משופדים והקרטושקס כבר עטופים בנייר כסף. ל"ג בעומר כבר פה וזה אומר אש, קומזיץ והמון תפוחי אדמה. אז בין אם מחכה לכם מחר מדורה או שאתם מהטיפוסים שנשארים בבית וסוגרים את החלונות, אספנו עבורכם ארבעה מתכונים שממש לא חייבים מדורה בשבילם, רק פשוט לאהוב תפוחי אדמה.

» מתכונים מומלצים למדורה
» טיפים למדורה המושלמת
» מתכון למרשמלו תוצרת בית

תפוח אדמה מדורה עם יוגורט וירקות
סלט תפוח אדמה מדורה עם יוגורט וירקותצילום: דורעם גונט

סלט תפוחי אדמה מדורה של השף אילן ניב 

חומרים:

2 ק"ג תפוחי אדמה אדומים

1 ק"ג מלח גס

1 בצל סגול קלוף וקצוץ

1 שן שום קלופה

2 גזרים בינוניים קלופים ופרוסים לעיגולים דקים

1 כוס אפונה מבושלת

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

2 כפות עלי בזיליקום קצוצים גס

חצי לימון כבוש קצוץ

2 כוסות יוגורט

מלח, פלפל, וקורט כורכום לפי הטעם

ההכנה:

1. מפזרים מלח גס על תבנית אפיה ומניחים מעל את תפוחי האדמה.

2. אופים בחום של 200 מעלות למשך כשעה, עד שתפוחי האדמה רכים מבפנים וצרובים מבחוץ.

3. מקררים את תפוחי האדמה, מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.

4. מערבבים בקערה עם היוגורט, הירקות והתבלינים לפי הטעם ומגישים.

בייבי תפוחי אדמה מעוכים בפטרוזיליה ומלח ים של השף איתן מזרחי

חומרים:

1 ק"ג תפוחי אדמה ננסיים (בייבי), מבושלים בקליפתם

למרינדה:

6 כפות שמן זית איכותי

6 שיני שום כתושות

2 כפות מלח ים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

כף אורגנו טרי קצוץ (לא חובה)

בצל מיובש

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה.

2. מסדרים את תפוחי האדמה המבושלים בתבנית ומועכים עם מזלג או כפית (לחיצה קטנה תספיק, לא צריך לפרק לגמרי).

3. מפזרים את כל המרינדה מעל ואופים כ-8 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.

גראטן
גראטן צילום: דודו בכר

גראטן תפוחי אדמה ובטטות של השפית טלי פרידמן

חומרים:

8 תפוחי אדמה בגודל בינוני

8 בטטות בגודל בינוני

2 שיני שום

2 ענפי טימין

250 מ"ל שמנת מתוקה

50 גרם חמאה

מלח ים אטלנטי

*תבנית אפיה בגודל 40 + 2 ניירות אפייה

ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 240 מעלות.

2. קולפים ופורסים את הבטטות ותפוח האדמה לפרוסות דקות.

אם יש מנדולינה בבית עדיף לפרוס בעזרתה לפרוסות דקות ושקופות.

3. מחממים בסיר את השמנת, שיני השום הקלופות, ענפי הטימין והחמאה. מביאים לנקודת רתיחה, מנמיכים את האש, ממשיכים לבשל למשך שתי דקות נוספות ומכבים.

4. מניחים את נייר האפייה בתבנית, ועליו מתחילים בבניית הגראטן: מתחילים בשכבת תפוחי אדמה, יוצקים מצקת מהשמנת החמה, מפזרים מלח ים אטלנטי, מסיימים בבטטות וחוזר חלילה. יש להקפיד להוציא את השום וענפי הטימין מסיר השמנת לפני שמתחילים. בסיום מהדקים היטב את הגראטן  עם כפות ידים. עוטפים עם נייר אפיה, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כשעה.

5. עם סיום האפייה מסירים את נייר האלומיניום והאפייה העליונים, ואופים עוד כ-15 דקות עד להשחמה קלה בחום של 180 מעלות. מוציאים ומגישים

פירה מדורה
פירה מדורהצילום: מתן שופן

פירה מדורה של השף תומר ניב מהמטבח של רמה

חומרים:

2 ק"ג תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני (כ-10 תפוחי אדמה)

200 גרם חמאת עזים

100 גרם שמן זית איכותי

מלח ופלפל לבן

ההכנה:

1. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ומניחים אותם על גחלים לוהטות. לאחר כחצי שעה הופכים אותם ומניחים לחצי שעה נוספת. לאחר כשעה (תלוי במידת החום) יש לבדוק האם תפוחי האדמה רכים, אפשר לעשות זאת בעזרת סכין: דוקרים את התפוח האדמה ומוודאים שאין התנגדות.

2. חוצים את התפוח אדמה ובעזרת כף מרוקנים את כל התוכן שלו. את כל המסה של התפוח אדמה אפשר להעביר במולי (מכשיר מקצועי להכנת פירה) על מנת למנוע גושים.

3. מחממים סיר ומוסיפים לו את כלל המרכיבים יחד עם מסת תפוחי האדמה. מערבבים עם לקקן עד לקבלת מרקם אחיד, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ