סוף סוף מזג אוויר שמתאים למתכונים אנגליים

אם הקור הזה גורם לכם להרגיש לרגע כמו בערבות בריטניה, זה הזמן להתחיל לבשל כמו בממלכה המאוחדת: פאי רועים, סקונס ריקוטה ודובדבנים, אדפטציה מקומית לארוחת בוקר של "חורף אנגלי" וכמובן, פיש אנד צ'יפס

הארץ
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פאי רועים
געגוע לחורף הבריטי. פאי רועיםצילום: תומר אפלבאום
הארץ

נכון שהאימפריה הבריטית ירדה מגדולתה, והאוכל האנגלי מעולם לא היה אחד מנכסיה, אבל לכבוד עליית העונה השלישית והכה מצופה של הסדרה "הכתר" וכי בדיוק מזג האוויר מזכיר קצת את זה של לונדון, החלטנו להעניק כבוד לאומה עם האוכל הכי לא מוערך דיו. מבשלים לשבת מוקדש השבוע למיטב של האוכל הבריטי.

» מתכונים חורפיים עם כרובית
» מה עושים עם פטריות
» 24 מרקים שיעשו לכם את השבוע

פאי רועים של הום מייד

חומרים

לבולונז:

600 גרם בשר טחון
800 גרם עגבניות טריות חתוכות לקוביות
200 מ"ל (כוס) יין אדום
100 גרם רסק עגבניות (לא הכרחי)
1 בצל יבש גדול קצוץ דק
6 שיני שום כתושות
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
מעט שמן לריכוך הירקות
8 גבעולי טימין
1 עלה דפנה
3 גרגרי פלפל אנגלי
2 כפיות סוכר
מלח ופלפל שחור לתיבול

לפירה:

2.5 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
1 כף מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
500 מ"ל חלב

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבולונז: מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בו את הבצל, הגזר והפלפל האדום.

2. אחרי מספר דקות אידוי, מוסיפים שום כתוש ואת עלי הטימין וממשיכים לאדות עוד 2-3 דקות.

3. מוציאים מהסיר את תערובת הירקות ומכניסים פנימה את הבשר הטחון.

4. בעזרת כף עץ או מרית מפוררים את הבשר לפירורים דקים תוך כדי אידוי עד שהבשר כולו בצבע חום-אפרפר (הצבע הוורדרד-אדמדם שלו נעלם לגמרי).

5. בשלב זה מחזירים את הירקות המאודים לסיר ומערבבים. מוסיפים את העגבניות, את היין ואת יתר התבלינים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

6. לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל כשהסיר פתוח על אש קטנה למשך כ-3 שעות. חשוב מדי פעם לערבב את תכולת הסיר. הבולונז מוכן כשלא נותרים כמעט נוזלים בחלק העליון של הסיר.*את הבולונז המוכן אפשר לקרר ואפילו להקפיא.

7. מכינים את הפירה: מכניסים את תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים לסיר גדול. מכסים במים, מוסיפים מלח, ומבשלים עד לריכוך תפוחי האדמה. כדאי להוציא את הקצף המצטבר תוך כדי בישול.

8. מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מוסיפים לסיר החם את החמאה, מכסים וממתינים כמה דקות שהחמאה תימס בעצמה מהחום.

9. מתחילים למעוך את תפוחי האדמה והחמאה תוך מזיגת חלב עד למרקם הרצוי. מתקנים תיבול במידת הצורך.

10. מרכיבים את הפאי:  מסדרים את הבולונז המוכן בתבנית חסינת חום, כך שיכסה את התבנית כולה בגובה של 2-3 ס"מ.

11. מעל הבולונז מפזרים פירה מוכן בכמות זהה.

12. מיישרים היטב את הפירה. אפשר ורצוי לחרוץ פסים במזלג לקישוט ויצירת "קראסט" עליון.

13. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כשעה. זמן האפייה משתנה מעט מתנור לתנור. יש לאפות את הפאי עד שהשכבה העליונה של הפירה זהובה.

פיש אנד צ'יפס של מסעדת פורטר אנד סאנס

חומרים:

לדג:

1 ק"ג פילה דג לבן, נקי מעצמות, בהתאם לטעם ולתקציב: דניס, מוסר , או בורי, חתוך לאצבעות ברוחב 1-1.5 ס"מ
כוס קמח

לבלילת הבירה:

2 כוסות קמח לבן
1/2 כוס קמח תופח מאליו
1 כפית  טימין קצוץ
1/2 כפית רוזמרין קצוץ
2-3 שיני שום כתושות למחית
כף גדושה מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
רבע כפית פפריקה חריפה
בקבוק בירת לאגר בהירה

לרוטב:

1 בצל סגול קצוץ דק
70 מ"ל חומץ יין לבן
70 גרם מיונז

לטיגון:

סיר עמוק
1 ליטר שמן סויה
מדחום לטיגון עמוק (רצוי וניתן להשיג בכל חנות כלי מטבח)

לצ'יפס:

6-8 תפוחי אדמה (בערך 1-1.5 תפו"א לסועד) קלופים וחתוכים לרצועות
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. מכינים את בלילת הבירה: מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים פנימה את הבירה וממשיכים לערבב היטב לבלילה חלקה.

2. מכינים את הרוטב: משרים את הבצל בחומץ כחצי שעה.מערבבים היטב את החומץ והבצל לתוך המיונז ולאחר מכן שומרים בקירור.

3. מחממים את השמן בסיר ל175 מעלות, רצוי להשתמש במדחום לטיגון עמוק.

4. מקמחים היטב את רצועות הדג. מנערים את עודפי הקמח ומעבירים לבלילה.

5. מוציאים את הרצועות מהבלילה אחת אחרי השניה, ובזהירות מניחים בתוך השמן. חשוב להקפיד על כמות קטנה בכל פעם בתוך השמן כדי לשמור על טמפרטורה גבוהה ודג פריך.

6. מכינים את נצ'יפס: מבשלים את תפוחי האדמה כ- 4 דקות במים רותחים עם מלח, מוציאים ומייבשים היטב.

7. מחממים שמן עמוק בסיר עד שמגיע לטמפ' של 150 מעלות. מכניסים את הצ'יפס ומטגנים עד השחמה. מוציאים ומגישים יחד עם הדג המטוגן.

בוקר אנגלי של אמלין בייקרי

מצרכים:

שתי ביצים
קממבר
בריוש
שתי כפות רוטב הולנדייז

אופן הגשה:

1. חוצים את הבריוש, קולים אותו בטוסטר ומניחים בצלחת.

2. מחממים מים בסיר קטן, מוסיפים חומץ ומביאים למצב של כמעט רתיחה.

3. שוברים שתי ביצים לסיר עם המים החמים והחומץ. ממתינים עד להתייצבות החלבון.

4. מניחים פרוסה קטנה של קממבר על גבי חצאי הבריוש ועליהם את הביצים העלומות (מסוננות ממים, אחת על כל חצי בריוש).

5. מזליפים על הביצים רוטב הולנדייז. אפשר להגיש לצד סלט ו/או ממרחים.

סקונס ריקוטה ודובדבנים של ארז קומרובסקי
סקונס ריקוטה ודובדבנים של ארז קומרובסקיצילום: אורנה בן חיים

סקונס ריקוטה ודובדבנים של ארז קומרובסקי

חומרים

500 גרם ריקוטה 5 אחוזים
1.25 כוסות קמח תופח
1/4 ועוד 3/4 כוס סוכר דמררה
1/2 מקל וניל
1 קליפת לימון קטן מגוררת
2 ביצים
1 כוס דובדבנים בשלים מגולענים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק עם 3/4 כוס סוכר דמררה למעט הדובדבנים, יש להיזהר לא ללוש יתר על המידה.

2. משמנים ומקמחים נייר אפייה ומניחים על תבנית אפייה.

3. מוסיפים את הדובדבנים לבצק ומערבבים קלות.

4. על תבנית האפייה מניחים ברווחים (הבצק יתפח במהלך האפייה) כפות גדושות מן הבצק וזורים מעל את סוכר הדמררה שנותר (1/4 כוס).

5. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות כ-20-25 דקות ומגישים.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ