ארבעה מתכונים עם תירס

מפנקייקס תירס, דרך לביבות פולנטה ומרק תירס סיני ועד שקדי עגל על פולנטה רכה

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק תירס סיני
אחד המזוהים ביותר בארץ עם המטבח הסיני, מרק תירסצילום: מגד גוזני
הארץ

אפשר לאכול אותו מתוק או מלוח, ואפשר גם להכין ממנו אינספור תוצרים אחרים כמו: שמן, אלכוהול, אציטון ודלק. השבוע, נכין ממנו רק דברים טעימים. העכבר מקדיש הפעם את מדור מבשלים לשבת לארבעה מתכונים עם תירס.

» מבשלים לשבת: כרובית
» מבשלים לשבת: פטריות
» מבשלים לשבת: קינוחים עם פירות

מיני פנקייקס תירס של עמית דונסקוי 

מצרכים:

3 כוסות גרעיני תירס מוקפאים
150 גרם גבינת פטה כבשים מגוררת
150 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת
3 ביצים
1/2 1 כוסות קמח
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
שמן לטיגון

פנקייק פולנטה
לא חייב להיות מתוק, פנקייק תירס עם תוספותצילום: דורעם גונט

אופן ההכנה:

1.מבשלים את התירס לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים.

2.מערבבים בקערה את הגבינות, הביצים והקמח, מוסיפים את התירס והתבלינים ומערבבים.

3.מחממים מחבת עם מעט שמן, בעזרת כף יוצקים תלוליות של פנקייקס למחבת, מטגנים כדקה מכל צד, ומניחים על צלחת עם נייר סופג. 

*אפשר למלא את הפנקייקים, אם רוצים, או לערום מעליהם מרכיבים כמו ירקות, גבינות ובעצם מה שרוצים

מרק תירס של מסעדת הסינית האדומה

מצרכים:

2 כפות שמן חמניות
5 כפיות סוכר
מלח ופלפל לבן
1 כף ברנדי
2 כפות קורנפלור
1 ביצה
2 כוסות תירס מבושל, טחון גס מאוד

לקישוט:

1 בצל ירוק - רק החלק הירוק

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה שלוש כוסות ציר מרק עוף עם שמן, סוכר, מלח, פלפל לבן וברנדי. מערבבים קורנפלור בכוס מים ומוסיפים לסיר. מבשלים תוך בחישה עד שמסמיך מעט.

2. מנמיכים את האש, טורפים ביצה בקערה קטנה ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה. מגבירים את האש ומבשלים דקה.

3. מוסיפים תירס טחון גס (אפשר משומר), מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות.

4. מקשטים במעט בצל ירוק קצוץ דק.

לביבות פולנטה עם סלט תירס

מצרכים:

ללביבות:

½ 2 כוסות חלב
200 גרם קמח פולנטה אינסטנט
1/2 חבילה (50 גרם) חמאה
1/2 כוס (100 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
מלח, פלפל

לסלט:

1/2 חבילה (800 גרם) גרעיני תירס קפוא
1 פלפל אדום, קוביות
2 כפות שמיר קצוץ
1 שן שום, קלופה וקצוצה
1 כפית מיץ לימון
1 כפית שמן זית
מלח ופלפל

לטיגון:

1 כוס קמח
1 כוס פירורי לחם מוזהבים
2 ביצים, טרופות
1/4 כוס שמן לטיגו

להגשה:

1 מכל (200 גרם) שמנת 9%

לביבות פולנטה תירס
לביבות פולנטה תירסצילום: מוטי מילרוד

אופן ההכנה:

1. מכינים את הלביבות: יוצקים את החלב לסיר ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את הפולנטה ומבשלים, תוך בחישה מתמדת, עד הסמכה. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מבשלים, תוך בחישה, כחמש דקות נוספות. מוסיפים את הפרמזן ואת המלח והפלפל. מערבבים ומסירים מהכיריים. מצננים כשעה.

2. מכינים את הסלט: מבשלים את גרעיני התירס בסיר עם מעט מים במשך כשלוש דקות, עד להפשרה. מסננים. מוסיפים את כל שאר חומרי הסלט, מערבבים.

3. מטגנים את הלביבות: מניחים בשלושה כלים נפרדים את הקמח, פירורי הלחם והביצים. מחממים את השמן במחבת רחבה. יוצרים מתערובת הפולנטה לביבות. טובלים  אותן ראשית בקמח, אחר כך בביצה ולבסוף בפירורי הלחם. מטגנים עד הזהבה.

4. מגישים חם לצד השמנת החמוצה והסלט.

שקדי עגל חלב בחמאה ומרווה על פולנטה של השפית אמילי גולדברג

מצרכים

לשקדי העגל:

500 גרם שקדי עגל
2 כפות חמאה
6-7 עלי מרווה טריים
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח

לפולנטה: 

1/2 ליטר חלב
1/2 ליטר מים
50 גרם חמאה
 250 גרם קמח תירס
100 גרם גרגירי תירס טרי
 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
 2 גרם פלפל לבן טחון
 9 גרם מלח 

אופן ההכנה:

1. מכינים את שקדי העגל: מחממים את החמאה על אש נמוכה במחבת שטוחה. מניחים את שקדי העגל במחבת. מוסיפים את עלי המרווה והפלפל שחור. צורבים עד לקבלת צבע זהוב משני צדדיו.

2. מכינים את הפולנטה: מבשלים בסיר את הנוזלים (חלב ומים) ומביאים לרתיחה. מוסיפים חמאה ותבלינים. מנמיכים את האש ובהדרגה מוסיפים את הקמח תירס תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק (שלא ישארו גושים). מוסיפים את הפרמזן וגרגירי התירס ומערבבים היטב.

3. מעבירים את הפולנטה לצלחת הגשה. מסדרים מעל את שקדי העגל ומעל את עלי המרווה הטריים לקישוט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ