בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: קלאסיקות מהמטבח הפרסי

אורז ירוק, תבשיל סבזי, מרק גונדי וחמין פרסי - ארבעה מתכונים מסורתיים יעשו לכם את השבת

8תגובות
מרק גונדי פרסי
\ Alexander Mychko | Dreamstime.c

המטבח הפרסי הוא אחד המגוונים והעשירים ביותר בחומרי גלם וסגנונות, זאת בזכות מיקומה האסטרטגי של פרס, על צומת דרכים בין היבשות. את כל הגיוון הזה אפשר למצוא בארבעה מתכונים מושלמים לארוחת שבת משפחתית, מלאה בניחוחות ביתיים וטעם של עוד. כנסו למטבח ובשלו לעצמכם סופ"ש חורפי מנצח.

» למדור האוכל של הארץ
» חדשות אוכל - כל ההמלצות והמסעדות
» למדור המתכונים של הארץ

אורז ירוק פרסי
באדיבות שף אבי שטייניץ, מתוך הספר "אוצר מאכלי עדות"

אורז עם עשבי תיבול בקערת עץ
\ Elena Veselova | Dreamstime.com

מצרכים:
3  כוסות אורז פרסי
¼ כוס שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
3 כוסות עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה וכוסברה) קצוצים דק
3-2 כפיות מלח
½ כפית כמון
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
1-2 תרמילי הל שבורים
½ כפית כורכום
½ 4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר כבד ומזהיבים בצל.
2. מוסיפים עשבי תיבול, תבלינים ומים רותחים.
3. מבשלים כ־10 דקות, טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.
4. מוסיפים את האורז ומבשלים על להבה בינונית עד שהמים נספגים.
5. מערבבים את האורז במזלג, כך שעשבי התיבול יתפזרו באופן אחיד. מנמיכים את הלהבה למינימום,  מכסים ומבשלים 15 דקות.
6. מכבים את האש ומאווררים בעזרת מזלג.
7. מכסים ומחכים 10 דקות לפני ההגשה.

תבשיל סבזי
באדיבות 
שף עומר אברהם

חורש סבזי
\ Ppy2010ha | Dreamstime.com

מרכיבים:
2 קילו בשר צלי כתף (מס' 5): בשר חתוך לקוביות גדולות (גודל של 8 ס"מ * 8ס"מ)
4 בצלים חתוכים לקוביות עבות
2 צרורות פטרוזיליה - חתוך גס
1 צרור כוסברה - חתוך גס
1 בצל ירוק חתוך גס
5 יחידות לימון פרסי
רבע קילו שעועית אדומה שהושרתה ללילה
3 כפות שמבלילה (עלי חילבה מיובשים)
250 מ"ל לימון סחוטכף כורכום

אופן הכנה:
1. על מחבת ובחום נמוך מטגנים פטרוזיליה, כוסברה, שמלילה ובצל ירוק במעט שמן. כשהם מתחילים להשחיר מכבים את האש.
2. בסיר גדול מטגנים בצל ומוסיפים כורכום. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והשמבלילה, ואת הבצל הירוק. מטגנים יחד כחמש דקות.
3. מוסיפים את הבשר, השעועית המושרת , הלימון פרסי והלימון הסחוט.
4. מוסיפים מים רותחים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים שתי כפות מלח ומנמיכים את האש לשעתיים וחצי.
6. בודקים טעמים ומתקנים תיבול, ושהשעועית רכה ומוכנה לאכילה - מורידים מהאש. 

גונדי פרסי
באדיבות  שף אסף מישקובסקי

מרק גונדי פרסי
\ Alexander Mychko | Dreamstime.c

מצרכים:
500 גרם בשר עוף טחון
300 גרם קמח חומוס טחון (קלוי)
צרור עלי פטרוזיליה 
צרור עלי כוסברה  
2 גרגרי הל
2 עלי דפנה
2 גררי פלפל שחור אנגלי 
3 בצלים
1 תפוח אדמה
כפית מלח ופלפל
מיץ טרי מלימון
3/4 כוס גרגירי חומוס מבושלים
לימון פרסי
1/4 כוס שמן קנולה
1 כוס מים
1 ליטר מים
1 כף שמן קנולה 

אופן ההכנה:
1. מכינים מרק ירקות: מניחים בסיר כף שמן קנולה, בצל שלם, תפוח אדמה חתוך גס, הל, עלי דפנה, פלפל אנגלי, לימון פרסי וגרגירי חומוס. מוסיפים ליטר מים ומיץ לימון. מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה קצוצה ומביאים לרתיחה.
2. בינתיים מכינים את כופתאות הגונדי: מגרדים שני בצלים בפומפייה. מערבבים את העוף הטחון עם 1/4 כוס השמן, כוס מים וקמח החומוס. מוסיפים כורכום, 2 כפיות מלח ו-1/2 כפית פלפל ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.
3. מניחים במקרר למשך חצי שעה על מנת לתת לעיסה לנוח ולהתאחד.
4. לאחר המנוחה, צרים בידיים רטובות כדורים קטנים ועגולים וזורקים לתוך סיר המרק הרותח. מבשלים כחצי שעה. מומלץ להגיש עם נוזלי המרק לצד אורז לבן.

חמין פרסי (האש)
באדיבות איילת לטוביץ' 

מצרכים:
1 כוס גרגרי חומוס שהושרו במים למשך הלילה
1 כוס חיטה שהושרתה במים למשך הלילה
1 כוס אורז לבן (פרסי)
4 עצמות מוח
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. מרתיחים את העצמות בנפרד, עד שקצף עולה על פני המים - מה שמנקה אותן ומאפשר המשך בישול. מסננים ומעבירים לסיר עם החומוס, החיטה והאורז.
2. מוסיפים לסיר כ־2.5 ליטר מים (10 כוסות), מביאים לרתיחה. מנקים את הקצף שהצטבר על פני הנוזל, ומבשלים עם מכסה על אש קטנה כ־½ שעה. מוסיפים את המלח ומעבירים לפלטה למשך 10 שעות. אפשר גם להכניס לתנור שהתחמם לחום של 120 מעלות, למשך זמן זהה.
3. מתקבלת דייסה סמיכה ומלאת טעם. אותה יוצקים לצלחות עמוקות, ואז - הילדים מפזרים סוכר ואוכלים (כן, כן, לא תאמינו כמה שזה טעים). הגדולים בוזקים בקינמון וסוחטים לימון מעל. אורחים (מעדה אחרת) מערבבים פנימה גם קצת סחוג. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו