בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: מתכונים עם סלק

בסלט, צלוי עם גבינה, בלביבות, ברביולי או בקציצות - מתכונים צבעוניים עם סלק

תגובות
מתכוני סלק
תומר אפלבאום

סלק הוא אחד מחומרי הגלם המגוונים והטעימים שאי אפשר להתעלם מהצבע המשגע שלו. מבשלים לשבת מוקדש השבוע למתכונים עם סלק.

» מבשלים לשבת: פול
» מבשלים לשבת: ירוקים
» מבשלים לשבת: קציצות

סלט סלק של השף נדב מרום, קפה גרג  

מצרכים:

1 סלק גדול, מקולף וחתוך לרצועות בעובי גפרור
1/2 בצל סגול קטן, חתוך לרצועות דקות מאוד
50 גרם (2 חופנים) עלי בייבי באק צ'וי/בייבי תרד
1 פלפל אדום, שרוף על אש גלויה, מקולף וחתוך לרצועות
25 גרם (חופן קטן) חמוציות
40 גרם אגוזי מלך
40 גרם קרוטונים
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף סילאן תמרים
מלח ופלפל
2 כפות בוטנים גרוסים מפוזרים מעל הסלט

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המצרכים יחדיו.אפשר גם לפזר מלמעלה גבינה עשירה כגון רוקפור, קממבר או פטה כבשים.

סלקים צלויים וגבינת השחר של בר 223

מצרכים:

3 סלקים גדולים
1 בצל אדום
1 פלפל חריף
1 צנונית פרוסה
50 גרם גבינת השחר
מספר עלי נענע

להכנת הרוטב:

1 כף חומץ אורז
1 כף מיץ תפוזים טרי
4 כפות סויה
2 כפות שמן זית
כפית שמן סומסום

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הסלקים ומורידים את השורש והעלים.

2. עוטפים בנייר כסף את שלושת הסלקים יחד ומכניסים לתנור בחום של 300 מעלות למשך שעה וחצי עד שהם רכים מבפנים. לאחר שהסלקים רכים מקלפים את הקליפה וחותכים ל-8 חתיכות.

3. אל תוך צנצנת מכניסים את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.

אופן ההגשה:

על צלחת הגשה מסדרים את חתיכות הסלקים, פרוסות הצנונית, טבעות הבצל סגול, מעט טבעות פלפל חריף פרוס דק ו-50 גרם גבינת השחר מפורקת לחתיכות. מעל כל המנה מוזגים את הרוטב ומסדרים מספר עלי נענע מעל.

רביולי סלק במילוי גבינת רוקפור של שף אמיר מרקוביץ, מסעדת איטלקיה בתחנה 

מצרכים:

2יחידות סלק
250 גרם גבינת רוקפור
2 כפות אגוזי מלך קלופים וקצוצים
2 כפות שמן זית
כוס מיץ תפוזים
רבע כוס סילאן תמרים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הסלק בסיר עם מים כ-40 דקות עד שהוא מתרכך ומצננים.

2. לאחר שהסלק התקרר, מקלפים ופורסים לפרוסות דקות מאוד בעזרת סכין חדה וארוכה.

3. מגרדים בקערה את גבינת הרוקפור, מוסיפים את האגוזים ואת שמן הזית ומערבבים היטב.

4. שופכים את מיץ התפוזים והסילאן לסיר קטן ומצמצמים את הנוזלים על אש גבוהה עד שהתערובת נהיית סמיכה. מסירים מהאש ומצננים.

5. מניחים פרוסת סלק, בעזרת כפית מניחים במרכז מהמילוי וסוגרים מעל עם עוד פרוסת סלק.

6. הצעת הגשה: מניחים שלושה רביולי על כל צלחת, יוצקים מרוטב התפוזים והסילאן מעל, ומגישים.

קציצות סלק של שף מאיר דנון, בית הספר הגבוה לקולינריה בישולים מצרכים

לקציצות:

4 סלקים בינוניים, טריים או מוכנים מראש (נמכרים באריזות ואקום)
1/2 כוס פירורים מלחם טרי
500 גרם בשר בקר טחון
2 ביצים
מלח ופלפל שחור
שמן זית לטיגון

לרוטב:

2 כפות שמן
2 בצלים פרוסים דק
10 סלקים קטנים חצויים
 1 כוס מרק עוף או מים
מיץ מ-2 לימונים
 4 גבעולי נענע
 1 כף סוכר
מלח ופלפל שחור
חופן עלי בייבי סלק או עלי נענע

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקציצות: אם משתמשים בסלקים טריים, מבשלים אותם כשעה במים רותחים, עד שהם מתרככים (חשוב לבשל אותם עם הקליפה, אחרת הם ייאבדו את טעמם). מצננים לטמפרטורת החדר ומקלפים.

2. טוחנים שניים מהסלקים בבלנדר או במעבד מזון ומערבבים עם פירורי הלחם. מניחים בצד לכחמש דקות, כדי לתת לפירורי הלחם לספוג את הנוזלים. בינתיים מגררים את שני הסלקים הנוספים ומניחים בצד (הם ישמשו אחר כך בהכנת הרוטב).

3. סוחטים את תערובת הסלק והלחם ושמים אותה בקערה עם הבשר והביצים. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

4. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של משמש, פחות או יותר.

5. מחממים מעט שמן במחבת ומשחימים את הקציצות משני הצדדים. מעבירים לצלחת.

6. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את השמן ומטגנים בעדינות את פרוסות הבצל עד שהן מזהיבות.

7. מוסיפים את חצאי הסלק ומטגנים כחמש דקות.

8. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה.

9. מתקנים תיבול, מוסיפים את הקציצות ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים 10-5 דקות על אש קטנה.

10. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל עלי סלק או נענע.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו