בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים: חמישה מתכונים עם פול ירוק

אורז עם פול, קדרת פול ירוק ופרגית עם טחינה ונענע, קציצות עגל בפולים ירוקים, פול עם צלעות כבשוניוקי רומנו על ביסק דגי ים ואפונה צעירה - מתכונים עם פול

תגובות
פול ירוק
Getty Images IL

מלא בחלבונים, בעל ערך קלורי עשיר, וכבר בתקופת התנ"ך נזכר בין הירקות החשובים - למאכל ולמספוא. בקדירה עם פרגית וטחינה, בתבשיל קציצות, לצד צלעות כבש, יחד עם ניוקי או פשוט עם אורז - המדור מוקדש השבוע לפול, שנמצא בשיא עונתו כעת.

» מבשלים לשבת: ירוקים
» מבשלים לשבת: קציצות
» מבשלים לשבת: אורז

אורז עם פול של השף ניר צוק

אורז עם פול ירוק
Getty Images IL

מצרכים ל-8 סועדים:

800 גרם פול צעיר
מיץ משני לימונים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 בצלים קטנים קצוצים
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
2 כוסות אורז (500 גרם)
3 כוסות ציר עוף או ירקות רותחים

אופן ההכנה:

1. להכנת הפול, מסירים את קצות התרמילים ופורסים לטבעות ברוחב של 1-2 ס"מ. שמים בסיר עם מיץ לימון ומים לכיסוי, מבשלים עד שהתרכך. מסננים ומתבלים במלח ופלפל.

2. להכנת האורז, מטגנים בסיר עם שמן חם את הבצל שהזהיב. מוסיפים את האורז ומטגנים קלות. מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים את הציר הרותח. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים לכ 20 דק.

3. מעבירים את האורז לקערת הגשה גדולה ועורמים מעל את הפול.

קדרת פול ירוק ופרגית עם טחינה ונענע של טל כהן

מצרכים ל-6 מנות:

1 שקית פול ירוק (800 גרם) אפשר קפוא
8  נתחי פרגית חתוכים לרצועות
4 שיני שום פרוסות דק

לרוטב:
1 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס דבש תמרים (סילאן)
מיץ מלימון טרי
1 כוס מים
מלח
פלפל שחור גרוס עדין

לקישוט:
1/2 צרור נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1. צולים את נתחי הפרגית  במחבת כ-3 דקות מכל צד, מוציאים ומניחים בצד.

2. מבשלים את הפול לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

3. מערבבים בעזרת מטרפה את חומרי הרוטב ומעבירים למחבת.

4. מוסיפים את הפול והשום ומבשלים כ-3 דקות.   

להגשה: מניחים במרכז הצלחת את הפול, שמים מעל את הפרגית ומזליפים מעל רוטב טחינה. אפשר להגיש על מצע של אורז ולעטר בנענע טרייה.

קציצות צ'אכ עגל בפולים ירוקים של השף אבי שטייניץ

מצרכים:

לקציצות הצ'אכ:

ק"ג  צ'אכ עגל טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 ביצים קטנות
2/3 כוס כוסברה (או פטרוזיליה)
1/2 כוס פירורי לחם
מלח, פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
קורט הל טחון
קורט כורכום

לרוטב:

700 גרם פול ירוק טרי (ניתן גם להשתמש בפול קפוא)
2 בצלים  בינוניים קצוצים
1 חבילה סלרי אמריקאי חתוכים גס
2 עגבניות תמר חתוכות גס
1 פלפל חריף טרי - לא חובה
שמן צמחי
מלח ופלפל שחור
הל טחון
3 כוסות מים או ציר עוף

אופן ההכנה:

1. מערבבים את מצרכי הקציצות לעיסה אחידה. מניחים במקרר לשעה.

2. בסיר רחב ונמוך (סוטאז') מחממים את השמן ומזגגים את הבצל. מוסיפים את העגבניות, מתבלים ומוסיפים את הפול והסלרי.

3. מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ובודקים טעם.

4. עם ידים רטובות  צרים כדורים בינוניים של כ - 30 גרם כל קציצה ומניחים על ניר אפייה משומן.

5. מוסיפים לסיר את כדורי הבשר, מביאים לרתיחה ומכסים.

6. מבשלים על להבה בינונית בסיר חצי מכוסה כחצי שעה.

7. לסיום, מוסיפים את הכוסברה ומגישים לשולחן עם חצאי לימון טרי. (אם הרוטב דליל מעט לטעמכם - מגבירים את הלהבה, מסירים את המכסה ומבשלים למספר דקות לאידוי הנוזלים המיותרים)

ניוקי רומנו על ביסק דגי ים ואפונה צעירה של שף אריק ווקיל

מצרכים:

לניוקי:

30 גרם חמאה רכה
180 גרם חלב
1/4 כפית מלח
1/4 כוס סולת
1/8 כוס פרמזן
1 חלמון
200 גרם פול ירוק

לביסק דגים:

220 מ"ל ציר דגים טוב
22 גרם קמח (2 כפות)
20 מ"ל חלב
חצי מכל שמנת לבישול
1 כפית תערובת תבלינים של: כורכום, כמון, קינמון, פפריקה מתוקה, גרעיני כוסברה מלח, פלפל

אופן הכנה:

1. מכינים את הניוקי - מחממים חלב. מוסיפים מלח, חמאה, ואת הסולת בהדרגה. מבשלים כ- דקה, מנמיכים את האש, מוסיפים את גבינת הפרמזן.

2. מוסיפים את החלמון ולערבב היטב.

3. מניחים את התערובת על תבנית אפיה שטוחה, ומשטחים באופן שווה לעובי של 1 ס"מ.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.

 5. בעזרת רינג או שוט, מייצרים עיגולים בקוטר 2.5 ס"מ.

6. חולטים את הפול במים רותחים ומשאירים למשך לפחות 15 דקות.

7. מכינים את הביסק - בסיר קטן מחממים חמאה, וקמח, ומייצרים רביחה. מוסיפים חלב ואת התבלינים, ומבשלים למשך 10 דקות עם ערבוב.

8. מוסיפים ציר דגים ושמנת מתוקה ומבשלים עד לסמיכות הרצויה.

9. להגשת המנה: מניחים במרכז הצלחת שתי כפות ביסק. מעל מניחים את הניוקי רומנו, והפול. ממעל מקלפים עלי פרמז'ן.

פול ירוק עם צלעות כבש של זיאד עבאס, מסעדת אל תנור

מצרכים:

4 צלעות כבש
1/2 קילו פול ירוק
1/2 קילו צלעות חתוכות
1/2 כוס שמן חמניות (לצלעות)
1/2 כוס שמן זית (לפול)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

הכנה:

1. חותכים את הצלעות ומטגנים אותן חצי טיגון בשמן רגיל עד קבלת צבע חום  למשך בערך 4 דקות. מטבלים אותן במלח ובפלפל ושמים בצד.

2. מנקים ושוטפים היטב את הפול במים חמים. שמים חצי כוס שמן זית בסיר ומחממים למשך כ-2 דקות. מוסיפים את הפול לסיר ומטגנים אותו למשך כ-3 דקות. לאחר מכם מוסיפים 4 כוסות מים וממשיכים להרתיח את הסיר.

3. כעבור 10 דקות מוסיפים את הצלעות לסיר, ומבשלים למשך חצי שעה נוספת. במהלך ההרתחה אפשר לטעום ולהוסיף בהתאם תבלינים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו