במרק, עם אורז או במוקפץ: שלושה מתכונים צמחוניים עם פטריות

עם אטריות מוקפצות, אורז עשיר או בכלל במרק מהביל? לכבוד תחילת החורף והקרירות הכיפית שעושה תיאבון – שלושה מתכונים פשוטים ובריאים שמבוססים על מלכות החורף הנצחיות

חן בן יוסף
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק פטריות
מרק פטריות וירקותצילום: דן לב
חן בן יוסף

החורף כבר לחלוטין הגיע ואיתו חומרי גלם מופלאים שתמיד עושים חשק לחזור הביתה ולבשל אוכל מלא בנחמה וניחוחות שמגיעים עד השכנים. כאלה הן הפטריות, שאולי אפשר למצוא במקרר של הסופר כל השנה אבל בחורף הן בשיאן -  גם מבחינת איכות והן בעושר של הסוגים. אתם מוזמנים לעלות על סינר ולהיכנס למטבח לסשן בישולים שיכניס אתכם לאווירה ויעשה טוב לכל המשפחה. קבלו שלושה מתכונים עם פטריות.  

» מתכון לעטאיף במילוי אגוזים
» כך תכינו ניוקי ביתי ברוטב ערמונים
» ספגטי עם כדורי בשר כמו באיטליה
» מבשלים לשבת שקדי עגל עם שאלוט ותמרים

אורז פטריות
אורז פטריות צילום: דן לב

אורז עם פטריות שיטאקי ודברים טובים
(מתכון ל-6 מנות)

מצרכים:

3/4 1 כוסות (420 מ"ל) מים
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
1 כוס אורז שטוף ומסונן
1 בצל קצוץ
1 חבילה פטריות שיטאקי, ללא הרגל, חתוכות לרצועות דקות
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור עירית, קצוץ דק או 3-4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
100 גרם אגוזים קלויים (שקדים/קשיו/בוטנים)
50 גרם צימוקי אוכמניות/צימוקים שחורים קטנים
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1. מכינים את האורז: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים, שמן ומלח, מוסיפים פנימה אורז מערבבים קלות - מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות עם מכסה. מכבים וממתינים 10 דקות.
2. בינתיים מכינים את הפטריות: במחבת מטגנים בצל כ- 7 דקות עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים פטריות ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
3. פותחים את האורז עם מזלג, מוסיפים מעל כ3/4 מתערובת הפטריות (משאירים כ 1/4 כמות להגשה) ומערבבים.
4. להגשה- מעבירים את האורז לכלי, מוסיפים מלמעלה את יתרת הפטריות המוקפצות ומגישים.

נודלס מוקפץ
נודלס מוקפץצילום: דן לב

מוקפץ עם פטריות שימג'י 
(מתכון ל-4-6 מנות)

מצרכים:

200 גרם (1 חבילה) איטריות נודלס, מבושלות ע"פ הוראות היצרן
3 כפות שמן
2 שיני שום פרוסות
1 בצל לבן רגיל חצוי ופרוס דק מאוד
1 פלפל אדום, חתוך לגפרורים
1 פלפל צהוב/כתום חתוך לגפרורים
1 גזר גדול, חתוך לגפרורים
2 חבילות פטריות שי-מג'י, מופרדות
3 גבעולי בצל ירוק
1/4 כוס רוטב סויה מתוקה
1/4 כוס רוטב צ'ילי חריף/מתוק
 מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בווק/ מחבת גדולה, מוסיפים בצל ומקפיצים כ- 5-6 דקות, עד שהבצל מתחיל לשנות מעט צבע ולהזהיב בקצוות.
2. מוסיפים שום, פלפלים וגזר מקפיצים עוד 4-5 דקות, מוסיפים פיטריות ומקפיצים עוד 3 דקות.
3. מוסיפים רוטב סויה וצ'ילי מערבבים עד שכל הירקות מצופים ברוטב,
4. מוסיפים את איטריות הנודלס ומקפיצים  כ-2 דקות נוספות.
5. מסירים מהאש, מוסיפים בצל ירוק מערבבים ומוזגים לצלחת.

*לקבלת מנה בשרית ניתן להוסיף קוביות חזה עוף מחזה אחד מבושל (מכובס) לאחר הוספת הירקות.

מרק פטריות
מרק פטריות וירקותצילום: דן לב

מרק גריסים ופטריות מלך היער
(מתכון ל-6-8 מנות)

מצרכים:

3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוץ דק
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
1 שורש סלרי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 כפיות שורש כורכום טרי, מגורר
2 מגשיות פטריות מלך היער פרוסות דק
1.5 ליטר מים
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
1/2 כוס גריסי פנינה שטופים

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר בינוני שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות תוך כדי עירבוב.
2. מוסיפים לסיר קוביות גזר, סלרי, שורשים ושום ומטגנים עוד 3-4 דקות.
3. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, כורכום ופטריות, מלח פלפל, אגוז מוסקט,
4. מוסיפים 1.5 ליטר מים, מביאים לרתיחה ומערבבים.
5. מוסיפים גריסי פנינה, מערבבים, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ- 45 דקות או עד שהירקות והגריסים רכים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ