ביצ'אק: כיסונים בוכריים ממולאים בדלעת

הבוכרים נוהגים למלא את הביצ'אק בבשר טלה, כאן בגרסה הצמחונית - הדלעת מחליפה את הבשר והתוצאה נהדרת

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ביצ'אק של רות אוליבר
רות אוליבר

דרגת קושי: קל

חומרים:

לבצק:

500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
120 מ"ל (2/3 כוס) שמן
200 מ"ל (כוס פחות שתי כפות) מים

למילוי:

1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ דק
1 ק"ג דלעת מגוררת גס
1 גזר מגורר על פומפיה גסה
1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף סוכר
1 כף זרעי כמון, כתושים דק

לציפוי: ביצה טרופה קצח או שומשום

ההכנה:

מכינים את הבצק:

מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה, ולשים במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע. מקמחים את הבצק, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה. הבצק כמעט לא יפתח - וזה בסדר.

מכינים את המלית:

מחממים שמן בסיר רחב על להבה בינונית, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים דלעת, גזר וצ'ילי ומטגנים במשך כחצי שעה עד שכל הנוזלים מתאדים. מערבבים מדי פעם ומקפידים שתחתית המחבת לא תיחרך. מסירים מהאש.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מעבירים למסננת נוחה, כדי שהירקות יגירו את הנוזלים שנותרו.

ממלאים את הכיסונים:

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את כל האוויר, ומחלקים ל-30 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול בקוטר 10 ס"מ ובעובי של כ-4 מ"מ.

מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית ומברישים את השוליים בביצה. מקפלים את שולי הבצק פנימה כמו באוזן המן. מסדרים בתבנית.

מברישים בביצה ומפזרים קצח או שומשום.

אופים כחצי שעה על שפני המאפה מזהיבים. המאפים במיטבם ביום האפייה, אך ניתן לשמור עליהם בהקפאה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ