בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טארטלטים עם פטיסייר ופירות - טבעוני

תגובות

כמות המנות: 0

דרגת קושי: קל

מצרכים: לבצק: 150 גרם קמח לבן 75 גרם שמן קוקוס מומס, בטמפרטורת החדר 25 גרם שמן קנולה 50 גרם סוכר 25 גרם מחית תפוחי עץ טבעית ולא ממותקת, קרה 5 גרם אבקת אפייה לפטיסייר: פחית קרם קוקוס, אחרי לילה במקרר 15 גרם קורנפלור 20 גרם סוכר 20 גרם אבקת סוכר 10 גרם אינסטנט פודינג וניל קורט כורכום, לצבע בלבד פירות עונתיים בצבעים שונים גלזורה קרה (להשיג בחנויות מתמחות)

אופן ההכנה: 1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הסוכר, השמנים ומחית תפוחי העץ. מערבבים במשך כדקה על שכל החומרים מתאחדים. 2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. 3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה עגול בעובי של כחצי ס"מ, כך שיתאים לתבנית בקוטר 10'. מסדרים את הבצק בכל תבנית ומניחים במקרר לחצי שעה. 4. גוזרים ארבעה עיגולים מנייר אפייה בקוטר של כ-15 ס"מ. אחרי שהבצק מתקרר מניחים עליו נייר אפייה וממלאים בשעועית או אורז שמשמשים כמשקולת. אופים בתנור חומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-5 דקות. מוציאים את הטארטלטים מהתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות. מסירים את הנייר האפייה עם ה"משקולת" ומחזירים לתנור ל-12 דקות נוספות, עד שהבצק משחים. מניחים לטארטלטים להצטנן. 5. מכינים את הפטיסייר: מוציאים את פחית קרם הקוקוס מהמקרר, והופכים אותה על ראשה. פותחים בעזרת פותחן שימורים מהצד התחתון. שופכים את הנוזל השקוף לסיר קטן ביחד עם הסוכר, הקורנפלור והכורכום. את הפחית עם שאריות החלק המוצק הלבן מחזירים למקרר. 6. מביאים את נוזל הקוקוס לרתיחה על אש קטנה, תוך כדי ערבוב, עד שהוא יסמיך. מעבירים את התערובת לכלי חסין חום ומצננים לחלוטין. 7. כשהפאי והקרם קרים, מקציפים את שארית קרם הקוקוס שנותרה עם הפודינג ואבקת הסוכר, עד שמתקבלת קצפת אוורירית ויציבה. מקפלים את הקצפת לתוך הקרם הקר. 8. מרכיבים את הטארטלטים: מזלפים את הקרם לארבעת תחתיות הבצק המוכנות. 9. חותכים את הפירות ומסדרים כיד הדימיון על הטארטלטים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו