חריימה: מתכון של שגב משה

השף שגב משה מגיש את הגרסה הביתית שלו לחריימה גם במסעדותיו וכך הוא מכין אותו

שגב משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חריימה של שגב משה
שגב משה, שף אורח

כמות המנות: 2-4

דרגת קושי: קל

מצרכים:

4 חתיכות פילה דג סלמון או לוקוס
1/2 כוס שמן זית
7 פלפלים מסוג גמבה אדומה, חתוכים לרצועות דקות
9 שיני שום, חתוכות גס
9 עגבניות בשלות, מקולפות וחתוכות לקוביות
1 כף פפריקה מרוקאית
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל לבן
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות מים
חופן צנוברים קלויים (לא חובה, אבל כדאי)

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר רחב ושטוח על אש גבוהה ויוצקים לתוכו את שמן הזית. מוסיפים את הפלפלים ואת שיני השום ומטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד שהפלפלים מתרככים. מוסיפים את הפפריקה, המלח, הכורכום והפלפל הלבן ומערבבים היטב.

2. מוסיפים לסיר 3/4 כוס כוסברה ו-3/4 כוס פטרוזיליה.

3. מסדרים את הדגים אחד ליד השני, מוזגים מעל את המים ומבשלים כ-20 דקות.

4. מפזרים את עשבי התיבול הנותרים. מכסים את הסיר ומבשלים עשר דקות נוספות. אם רוצים, מפזרים צנוברים קלויים ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ