אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: ינואר של מרקים מהדרום

ציר בניחוח אסיאתי מתובל, קרם כרובית במרקם קטיפתי ומרק עגבניות חמצמצות עם פרמז'ן שגם הילדים יאהבו - שלושה מתכונים מפסטיבל המרקים הלוהט שמתקיים בבירת הנגב

תגובות
מכניסים את אסיה הביתה. טום יאם גאי של מסעדת כפרה
אנטולי מיכאלו

תחילתה של שנה חדשה וטמפרטורות קרירות (יחסית) הן בדיוק מה שצריך בשביל להרים למחמם הרשמי של העונה, ולתת לו את אור הזרקורים במטבח ובנפש. גם בקבוצת המסעדות קמפאי בבאר שבע החליטו לפנות מקום בתפריטים, ולערוך חודש של ספיישל מרקים שמוצע עד סוף ינואר בכל אחת מהמסעדות. לפניכם שלושה מתכונים מגוונים, כל אחד בסגנון ומרקם קצת אחר, ולכם רק נותר להחליט איזה טעם תוסיפו לסופ"ש - מרק תאילנדי עם קארי חרפרף וירקות פריכים, כרובית חמאתית סמיכה ומהבילה או מרק עגבניות זריז וסופר קל לביצוע. חממו את הסירים ובהצלחה.

מתכון למרק קרם כרובית
של השף דרור שושן, מסעדת הספריה

מצרכים:

1 בצל לבן קצוץ
1 כרישה, החלק הלבן בלבד - פרוס דק
100 גרם חמאה
1.5 ליטר מים
1 ראש כרובית מפורק לפרחים
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
מלח
פלפל שחור גרוס
100 גרם שמנת מתוקה (כחצי כוס)
2 ענפי בזיליקום +2 ענפי פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1. ממיסים  את החמאה בסיר גדול ומאדים את הבצל והכרישה עד לשקיפות מלאה.
2. מוסיפים את המים, תפוח אדמה והכרובית
3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, לאחר מכן מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים כשעה על אש קטנה עד לריכוך מלא של הירקות.
4. מוציאים את עשבי התיבול ומוסיפים מלח ופלפל.
5. מעבירים את המרק לבלנדר וטוחנים עד שמתקבל מרקם נעים וקטיפתי. מומלץ להגיש עם קרוטונים ולבזוק מעט עירית בהגשה. 

מתכון למרק עגבניות ופרמז'ן
של השף יוסי נחמן, מסעדת כפרה

קרמי וחלבי. מרק כרובית של מסעדת הספריה
מישל אמזלג

מצרכים:

3 קילוגרם עגבניות אדומות (ניתן להשתמש בעגבניות שרי לטעם עשיר יותר)
2 יחידות צ'ילי אדום חתוך גס
2 ענפי בזיליקום
10 שיני שום
100 מ"ל שמן זית
6 גרם מלח (ככפית)
20 גרם סוכר (כף וקצת)
גוש פרמז'ן ופומפייה 

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל המרכיבים לסיר ומבשלים למשך 30 דקות. מקפידים לערבב כל מספר דקות בכדי שלא ישרף.
2. טוחנים את כל המרכיבים שבסיר למשך 10 שניות (לא יותר מדי) ומעבירים את הנוזל במסננת.
3. את הפרמז'ן מגרדים מלמעלה לאחר הגשה, מומלץ להגיש עם תוספת טוסטונים מלחם שיש בבית.

מתכון למרק טום יאם גאי
של השף דרור שושן, מסעדת קמפאי

תמיד רלוונטי. מרק עגבניות עם פרמז'ן
מישל אמזלג

מצרכים לציר:

8 יחידות כנפי עוף                                             
1 מקל למון גראס                                             
1 כף מלח                                                     
3 כפות סוכר דקלים                                       
25 גרם מחית קארי אדום                                   
1 בצל סגול חתוך לטבעות                                             
5 עלי כפיר ליים                                       
5 עלי בזיליקום תאילנדי                                   
1 חופן כוסברה                                     
10 גרם שום (3-4 שיניים)                                                   
4 טבעות צ'ילי אדום פרוס                         
2 כפות מחית תמרינדי                           
2 ליטר מים       
2 כפות שמן סויה           

אופן הכנת הציר:

1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את כנפי העוף עד להזהבה עמוקה.
2.  מוסיפים את המים ואת שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
3. מבשלים כ-30 דקות ומסננים.

להרכבת המרק (4 מנות):

1.5 ליטר ציר מרק
1 פחית קרם קוקוס
400 גרם חזה עוף צלוי ופרוס (או לנקות את בשר כנפי העוף מהעור והעצמות)
12 עגבניות שרי
4 פטריות שמפיניון טריות ולבנות
8 עלי בזיליקום תאילנדי
4 עלי כפיר ליים
חצי בצל סגול פרוס
1 גבעול בצל ירוק
1 ליים ירוק

אופן הכנה והרכבת המנות:

1. להרתיח את כל המרכיבים עם הציר כ-2 -3 דקות.
2. להעביר לקערות הגשה ולחלק באופן שווה את הירקות והעוף בין הכלים, לזלף כמה טיפות שמן צ'ילי בכל קערה ולקשט בכמה עלי כוסברה רעננים. בתיאבון.

*#