היו שלום ונמס תה: מתכונים לצ'אי מסאלה הודי

כך תכינו צ'אי מסאלה - משקה תה עם חלב מתובל בשלל תבלינים שמבטיח בוקר ערני במיוחד ממתכון של ג'אגוויר סיג ממסעדת אינדירה

ג'אגוויר סיג, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צ'אי
צילום: Getty Images IL
ג'אגוויר סיג, שף אורח

מדי בוקר בהודו תמצאו עשרות נערי צ'אי (המכונים צ'אי וואלה) מסתובבים תוך צעקת "צ'אי מסאלה" ומציעים את אותו משקה תה עם חלב מתובל בשלל תבלינים שמבטיח בוקר ערני במיוחד. המתכון הבא הוא הגרסה הקלאסית לצ'אי לארבעה אנשים.

צ'אי
צילום: דודו בכר

לתבליני צ'אי במכתש ועילי כותשים יחדיו עד קבלת תערובת גסה:

ס"מ שורש ג'ינג'ר

כפית זרעי הל

רבע כפית אגוז מוסקט מגורר

קמצוץ ציפורן

רבע כפית גרגירי פלפל אנגלי

רבע כפית קינמון

רבע כפית פלפל שחור גרוס

ההכנה:

מבשלים את התבלינים בקומקום גדול יחד עם כ-3 כוסות מים.

לאחר רתיחה של 3 דקות מוסיפים כוס אחת של חלב בתוספת 2 שקיות תה.

מוסיפים בין 4-8 כפיות סוכר (לפי הטעם) ומכבים את האש.

מסננים ומוזגים לכוסות אישיות. מגישים לצד מתוקים הודיים חגיגיים.

להכנת צ'אי טבעוני:

כוס צ'אי
צילום: דודו בכר

ניתן להמיר את החלב בחלב סויה, חלב שקדים או חלב קשיו.

ניתן להכין את תמצית הצ'אי ולשמור במקרר.

מבשלים את המים המתובלים עם הסוכר עד צמצום הכמות לחצי. לאחר מכן מוסיפים את התה ומכבים את האש. ממתינים חמש דקות. מסננים ומעבירים לאחסון בבקבוק במקרר. בהכנת הצ'אי מדללים עם מים וחלב לפני הצורך.

הכינו שייק או מילקשייק צ'אי קר:

להכנת שייק מוסיפים רבע כוס תמצית צ'אי לבלנדר יחד עם חצי כוס חלב ושתי קוביות קרח וסוכר לפי הטעם וטוחנים עד לקבלת שייק. להכנת מילקשייק מחליפים את הקרח בכדור גלידת וניל וטוחנים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ