בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קל, בריא וטעים באופן שערורייתי: חמישה מתכונים נהדרים עם מזונות על

מפודינג צ'יה נהדר לבוקר, דרך דייסת שיבולת שועל עשירה במזונות על ועד פרלינים קצת מלוחים וטיפה חריפים שהם החטא המתוק (והבריא) המושלם

15תגובות
מבחר מזונות לסופר פוד
Getty Images IL

מה זה בכלל מזון-על ולמה צריך אותו?

הסוּפרפוּד (מזון-על, בעברית) הוא למעשה כינוי מטרייה לכל אותם מזונות העשירים מאוד במינרלים, ויטמינים, חומצות שומן, חומצות אמינו, נוגדי חמצון, נוגדי דלקת ואנזימים. עם מזונות העל נמנים למשל פולי קקאו, אגוזי קוקוס, תותי גוג'י או מאקי, שורש מאקה, זרעי צ'יה, אצות כמו ספירולינה וכלורלה, פרי האסאי ורימון. מרתק לצלול לסיפור העתיק של כל אחד מהמזונות המופלאים האלה – כיצד הם התגלו, איך אכלו אותם ואילו כוחות ייחסו להם – ולהודות על הזכות האדירה שיש לנו היום ליהנות מהם. הם מגיעים מכל רחבי תבל אל מטבח ביתנו, ומשתלבים בתזונה היומיומית שלנו כמזון מרפא. מבחינתי, מזונות העל הם הבשורה האמיתית לתזונה המודרנית. הם ממגרים סימפטומים של כמעט כל מחלה, מעודדים את רמות האנרגיה והחיוניות של הגוף ומקרבים אותנו לטבע. לכן הם גם כל כך חשובים לנו.

עצם העובדה שמזונות מסוימים כה מרוכזים בנוטריינטים, הופכת אותם למזונות מזינים מאוד, שהם למעשה מחוללי בריאות ומונעי מחלות. מכאן, עולה למעשה החשיבות של שילובם בחיי היומיום, כחלק בלתי נפרד מהתזונה, וכתזונה מטפלת, מרפאת ומונעת, ולא רק כתזונה משלימה. בנוסף, ולמרות האקזוטיקה שחלק נוטים לייחס להם, מזונות-העל הפכו נפוצים ונגישים יותר בשנים האחרונות (וגם את הפחות נגישים ניתן לרוב למצוא בחנויות הטבע המתמחות). עבור מי שזקוקים להשראה ומבקשים לשבץ את מזונות העל בתזונה, הנה חמישה מתכונים קלים, בריאים וטעימים באופן שערורייתי, מפודינג הצ'יה או קערת הסמודי אסאי של הבוקר ועד פרלינים או בראוניז עשירים באגוזים, עסיסיים ומפנקים. 

פודינג צ'יה

קערה של פודינג עם פירות וגרנולת סופרפוד היא ארוחת בוקר טעימה ומשביעה מאוד שקנתה לה עד מהרה קהל אוהד. הגישו את הפודינג גם כקינוח בקעריות קטנות עם תותים טריים ומיובשים מעל.

פודינג צ'יה - דלג

חומרים למנה אחת גדולה או 3 קטנות:

1 כוס חלב שקדים

1 כפית אבקת מאקי

3 כפות זרעי צ'יה

1 כף מייפל

1/4 כפית תמצית וניל

ההכנה:

מערבבים בקערה את החלב עם שאר החומרים, מניחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומערבבים מדי פעם.

מומלץ להוסיף מעל שבבי קקאו, גוג׳י ברי, תותי ארוניה או גרנולת סופרפוד. אפשר לשמור כיומיים בקופסה סגורה במקרר כיומיים.

קערת סמודי אסאי

קערת הסמודי (Smoothie) נהפכה למאכל פופולרי בחופי ברזיל ומשם טיילה לשאר העולם. זוהי קערה מלאה נוגדי חמצוןחומצות שומן וכמויות נכבדות של ערכים תזונתיים, שמעניקה אנרגיה אדירה לגוף ומשביעה את הצורך לאכול משהו בריא, פריך וטעים.

קערת סמודי - דלג

חומרים ל-2 מנות:

3 בננות קפואות

1/2 כוס תותי שדה קפואים

1 כוס חלב שקדים

1 כף חמאת קוקוס

3 כפות אבקת אסאי

ההכנה:

טוחנים את כל החומרים בבלנדר במשך כדקה במהירות גבוהה. 

אפשר לזרות מעל גרנולה, זרעי חמניה,  גוג'י ברי, חמוציות, שבבי קקאו, שבבי קוקוס, שומשום, אגוזי מלך, אגוזי פקאן, אוכמניות או פירות חתוכים לקוביות קטנות ולאכול מיד.

דייסת שיבולת שועל עם מזונות על

אומנם דייסה פעם סבלה ממוניטין רע אבל דייסת מזונות העל הבאה היא גרסה מפנקת, בריאה, מנחמת ומשביעה שבכוחה לגרום גם לספקנים ולברננים להתאהב בה. זו ארוחת ארוחת בוקר מהירת הכנה, עשירה בנוגדי חימצון, סיבים תזונתיים, חלבון, ויטמינים ומינרלים.

קערת שיבולת שועל - דלג

חומרים למנה אחת:

3 כפות שיבולת שועל שבורה

1 כוס מים רותחים

1 כף גוג'י ברי'ס

1 כף ארוניה

1 כף גולדן ברי'ס

1 כף סוכר קוקוס

1 כף חמאת קוקוס

ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים בקערה עם המים הרותחים ומכסים ל-5 דקות. מומלץ לאכול מיד.

שוקולד סופרפוד

כשעצוב לי אני מכינה שוקולד. אני ממיסה חמאת קקאו ומרגישה שלבי מתרכך. כשאני שמחה אני מערבבת את עיסת הקקאו וחגיגה מתחוללת בתוכי.

פרלינים טבעוניים - דלג

חומרים ל-20 פרילינים:

2/3 כוס  עיסת קקאו (70 גרם) פרוסה לפרוסות דקות

1/3 כוס (30 גרם) חמאת קקאו פרוסה לפרוסות דקות

3 כפות מייפל

קורט מלח הימלאיה

קמצוץ פלפל צ'ילי

כפית אבקת מאקה

כפית אבקת מאקי

1 כפית שבבי קקאו

1 כפית אבקת מאצ'ה

כפית שבבי ספירולינה

כפית אבקת אסאי

כף צ'יה

ההכנה:

ממיסים את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו בבאן מארי (קערה בתוך קערת מים רותחים), מוסיפים את המייפל, המלח והצ׳ילי ובוחשים עד לקבלת תערובת חלקה במרקם סמיך.

לתערובת השוקולד שנוצרה מוסיפים את הסופרפוד נוספים .

יוצקים את התערובת לתבנית פרלינים או למגש מרופד בנייר אפייה ומקפיאים ל-15 דקות לפחות לפני ההגשה.

בראוניז

במטבח החדש נבחר להשתמש בממתיקים טבעיים לכל צורך. כל הממתקים הטבעיים מתפרקים בגוף ללא מאמץ ואינם מעלים בצורה קיצונית את רמת הסוכר בדם. הערך הגליקמי שלהם נמוך והם מכילים סיבים וערכים תזונתיים המאפשרים פירוק איטי של הסוכר.

בראוניז טבעוני - דלג

חומרים:

תבנית אינגליש קייק

1/2 2 כוסות אגוזי פקאן קלופים

3 כפות שבבי קקאו

4 כפות אבקת קקאו

קורט מלח הימלאיה 

9 תמרי מג'הול

2 כפות מייפל

1 כף שמן קוקוס

ההכנה:

טוחנים את הפקאנים, שבבי הקקאו, אבקת הקקאו והמלח במעבד מזון במשך כדקה עד שמתקבל מרקם חולי.

מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים עד לקבלת עיסה בצקית. מוציאים את העיסה, משטחים אותה בתבנית אינגליש קייק ומהדקים.

מקררים לפחות חצי שעה לפני ההגשה. אפשר לשמור כשלושה שבועות בקופסה סגורה במקרר או עד שלושה חודשים במקפיא

המתכונים באדיבות אומינה קדמי, מחברת הספר "סופר פוד – שער למטבח חדש". קדמי היא בוגרת "המכון לתזונה משולבת" בניו יורק העוסקת בתזונת סופרפוד מזה 13 שנים, לומדת רפואת צמחים מערבית, מורה ליוגה ומתמחה בריפוי טבעי המבוסס על ניקוי מרעלים, תזונת סופרפוד ומודעות www.umina.co.il



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו