בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טוסט אבוקדו מושחת להבהיל בחמש דרכים

מתן אברהמס ממסעדת "הדסון" מדגים איך אפשר לקחת את המנה הוויראלית של השנים האחרונות ולהפוך אותה ממשהו בריאותני, פשוט ותמים לכאורה לחגיגה צרופת חטא ושחת

5תגובות
טוסט "אש בבור"
דודו בכר

טוסט אבוקדו, מעין כריך פתוח שמשדך לרוב בין פרוסת לחם קלוי ואבוקדו על תצורותיו, נהפך בשנים האחרונות לאחת המנות הוויראליות באינסטגרם והפופולאריות ביותר בבתי קפה היפסטריים מסביב לעולם ובניו יורק וברוקלין בפרט. על פי רוב, השידוך הכמעט טריוויאלי הזה, בין צנים לאבוקדו, הוא לא רק פוטוגני אלא גם בריא כששמו של טוסט האבוקדו נקשר תדיר לטרנד הבריאותנות, שבעצמו זוכה להכרה ואהדה גוברות בארצות הברית, אבל לא רק בהן. הפעם, ולמרות המוניטין שיש למנה בקרב בריאותנים, לקחנו אותה לקצה הקיצוני והמושחת ביותר דרך פחמימות ענוגות כמו בריוש או לחמניית חלב קלויה; ותוספות כנקניקים, גבינות שמנות, ביצי עין וביצים עלומות, מיונז, תועפות חמאה, שרימפס וכמובן, מלא מלא בייקון. ושיהיה לנו ולקרדיולוג שיטפל בנו בהמשך הדרך בהצלחה.

טוסט "אש בבור"

גרסה פיקנטית עד לוהטת לטוסט אבוקדו שמחמם מנועים, ומורכב מלחמניית חלב מתקתקה שנועדה לסייע באיזון החריפות

חומרים:

לחמניית חלב (פה השתמשנו בזו של "בר לחם"), קלויה בטוסטר עד הזהבה

מיונז צ'יפוטלה*

פרוסות מחצי אבוקדו, מתובלות במלח ופלפל שחור

פרוסות פלפל חלפיניו כבוש (אם רוצים) 

3-5 פרוסות נקניק פפרוני איכותי

מיונז צ'יפוטלה 

חומרים:

שלוש כפות מיונז איכותי 

כפית מחית צ'יפוטלה

כפית רוטב ברביקיו איכותי

חצי כפית סוכר חום

ההכנה:

מערבבים היטב ושומרים בצנצנת כ-3-4 ימים.

הרכבת הטוסט:

מורחים את מיונז הצ'יפוטלה על לחמניית החלב הקלויה, מפזרים את פרוסות האבוקדו המתובלות ומעל הכל כמה פרוסות של פלפל חלפיניו כבוש (לא חובה) ונקניק פפרוני איכותי.

טוסט "ויוה אספניה"

טוסט "ויוה אספניה"
דודו בכר

לקחנו את הפאן קון טומאט, הלחם עם העגבניות והשום, ושידכנו להם את טוסט האבוקדו, וכן גבינה ונקניק ספרדיים. מה שנוצר בסוף הוא טוסט-טאפאס נהדר 

חומרים:

באגט, קלוי בטוסטר

פרוסות מחצי אבוקדו, מתובלות במלח פלפל

סלסת עגבניות*

פרוסות חמון

פרוסות עבות של גבינת מנצ'גו

סלסת עגבניות

חומרים:

2 עגבניות מגולענות, קצוצות לקוביות

2 שיני שום, קצוצות

חופן קטן של כוסברה, קצוצה

מלח פלפל, לפי הטעם

5 כפות שמן זית

ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הסלסה יחד, שומרים בצנצנת כ-3-4 ימים.

הרכבת הטוסט:

מפזרים את פרוסות האבוקדו מעל הבאגט הקלוי, ומעליהן עורמים מסלסלת העגבניות.

מניחים מעל את פרוסות החמון והמנצ'גו, ומגישים.

טוסט "אושן בריז"

טוסט "אושן בריז"
דודו בכר

השידוך בין הפריכות והחמצמצות של לחם שיפון קלוי לבין העושר השומני של האבוקדו, השרימפס והמיונז שיש בו טעמי ים  – הוא כזה שמוכיח כי גם טוסט אבוקדו יכול להיות מורכב, מושקע ואפילו קצת מוגזם

חומרים:

פרוסת לחם שיפן, קלוי במצנם או בטוסטר

חצי אבוקדו, קצוץ ומתובל בליים, מלח ופלפל שחור

שרימפס חלוטים* עם שמן זית עשבי תיבול תיבול קצוצים*

שרימפס חלוטים

חומרים:

6 שרימפס בגודל בינוני

חופן עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, כוסברה ופטרוזיליה)

שמן זית

ההכנה:

מרתיחים מים עם מעט מלח, חולטים את השרימפס עד שבשרם נהיה לבן ומעבירים מיד למי קרח.

מייבשים היטב על מגבת, מוסיפים את עשבי תיבול הקצוצים, מתבלים במלח פלפל, ומכסים בשמן זית.

מיונז ים

חומרים:

3 כפות מיונז איכותי

2 כפיות רוטב דגים

כף מחית שרימפס

מיץ מליים אחד

1 כפית סמבל אולק (תבלין אינדונזי, למי שמבקשים להשקיע) או אריסה

ההכנה:

מערבבים את כל חומרי מיונז הים ושומרים בצנצנת ליומיים-שלושה.

הרכבת הטוסט:

מורחים את פרוסת הלחם הקלוי ב"מיונז הים", עורמים מעל את האבוקדו הקצוץ, מקשטים בשרימפס החלוטים ומגישים.

טוסט "ברקפסט אין בד"

טוסט "ברקפסט אין בד"
דודו בכר

טוסט אבוקדו שמחבר בין בריוש קלוי, פרוסות אבוקדו, ביצת עין ובייקון – קלאסיקה מודרנית בנעלי בית, לפנק בה את בן או בת הזוג ובעיקר את עצמכם בבוקר שבת

חומרים:

בריוש, קלוי עד הזהבה

מעט חמאה מלוחה

פרוסות מחצי אבוקדו, מתובלות במלח, פלפל וליים

4-5 פרוסות בייקון

ביצה אחת

ההכנה:

מושחים את הבריוש הקלוי בחמאה מלוחה. 

עורמים מעל הבריוש את פרוסות האבוקדו המתובלות.

במחבת, מטגנים את הבייקון וביצת העין יחד, מניחים מעל האבוקדו, ומגישים.

טוסט "בנדיקטיב"

טוסט "בנדיקטיב"
דודו בכר

יציר כלאיים שנולד מהחיבור בין טוסט אבוקדו לפרנץ' טוסט על בסיס לחם קסטן "פאן דה מי", הלחם הלבן הצרפתי שבעצמו הוא כיציר כלאיים רך ונימוח בין לחם וחלה, ואגז בנדיקט. התוצאה: "בנדיקטיב", הלחם בין מנת האגז בנדיקט המפורסמת, על הביצה העלומה, השינקין וההולנדייז, ל"אדיקטיב" כלומר, ממכר. תוסיפו לכל זה סלט אבוקדו במיונז ובייקון, ופתאום השם ברור כסם מרץ ביום בהיר

פרנץ' טוסט

חומרים:

פרוסה עבה של לחם

חצי כוס שמנת

ביצה

חצי כפית אבקת סוכר

קורט מלח

חמאה מלוחה, לטיגון

*להגשה: פרוסות שינקין דקות

ההכנה:

טורפים את הכל היטב, משרים לדקה מכל צד את הלחם ומטגנים בחמאה

סלט אבוקדו במיונז

חומרים:

אבוקדו אחד, קצוץ

כף מיונז איכותי

מלח פלפל

בצל ירוק קצוץ

ההכנה:

מערבבים הכל יחד ושומרים בצנצנת כיומיים עד שלושה ימים.

ביצה עלומה

חומרים:

כוס מים

כפית חומץ בן יין לבן

קורט מלח

ביצה

ההכנה:

מביאים את המים המלח והחומץ לרתיחה מאוד עדינה, מוזגים את הביצה בעדינות ומבשלים אותה כארבע דקות.

מוציאים בעדינות בעזרת כף מחוררת.

הולנדייז בייקון

חומרים:

50 גרם חמאה משובחת מומסת

2 פרוסות בייקון מטוגן קצוץ

2 חלמונים

כפית חומץ יין לבן

מלח פלפל לבן

מעט רוטב ווסטרשייר

ההכנה:

בקערה על אדים טורפים את החלמונים עם כל המרכיבים למעט החמאה ולאט לאט מזליפים את החמאה תוך טריפה מתמדת.

הרכבת הטוסט:

עורמים מעל הפרנץ' טוסט את סלט האבוקדו, מעל מניחים בזהירות את הביצה העלומה ומוסיפים את פרוסות השינקין, הולנדייז הבייקון, ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו