בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סופית, זה המתכון לצ'יפס הביתי המושלם, בלי קטשופ ומיונז!

שלושה שלבים, שני טיגונים וטיפ אחד של שפית מובילה יבטיחו שלעולם לא תתגעגעו לצ'יפס של מק'דונלדס אחרי שעשיתם מנה מושלמת בעצמכם

15תגובות
צ'יפס מושלם
Bloomberg

נכון, אין סוף למתכוני 'הצ'יפס המושלם' שנתקלתם בהם - כולל באכסניה הזו. מודים. איך שלא מסתכלים עליהם, המתכונים הללו תמיד מסובכים (מי אמר 'צ'יפס מושלם ב-18 שלבים?) או פשוט לא מספיק מרשימים. כעת ניתן לומר שנמצא המתכון הקל והמושלם ביותר להכנת 'טוגנים צרפתיים' מעולים. על מציאת המתכון אחראי דיוויד קפלן, עורך מדור האוכל של הדיילי ניוז, שתר אחרי הצ'יפס המושלם "כבר נצח", כהגדרתו.

לפני שנצלול לתוך השמן העמוק יש לומר בבירור - איכות הצ'יפס היא נגזרת בלתי נמנעת של איכות תפוחי האדמה בהם משתמשים להכנתם. ככל שתפוח האדמה יהיה עשיר יותר בעמילן ו"עני" יותר במים, כך תקבלו טוגנים פריכים ועשירים יותר. פנו למוכר תפוחי האדמה שלכם כדי לקבל מידע בנושא.

מתכון לצ'יפס - דלג

אחרי שבחרנו את מיטב התפודים הקיימים (אייל שני ממליץ על דזירה, אגב), נחתוך אותם לרצועות שוות בגודלן כדי לקבל מידת הכנה זהה לכולם. את חתיכות תפוחי האדמה נניח בסיר בעל תחתית עבה / תנור הולנדי / צ'יפסר שמלא עד מחציתו בשמן שחומם מראש לטמפרטורה נמוכה יחסית (כ-170 מעלות). זהו טיגון שייקח קצת יותר זמן ומטרתו אינה "לשזף" את הצ'יפס, אלא להכין אותו לגמרי. ממשיכים בטיגון עד שצולחים את מבחן הקיסם: נועצים ואם הוא יוצא בקלות ניצחתם.

כשהצ'יפס מוכן אך לא זהוב מוציאים ומסננים מהשמן, ולאחר מכן מניחים בצד לקירור (טיפ קטן: ניתן גם להכניס אותו למקרר כדי לקרר מהר יותר). אחרי שהתקררו להם הטוגנים, אנחנו מעלים את טמפרטורת השמן בכלי הטיגון (או אש גבוהה על הגז) שלנו לכ-200 מעלות, רק אז יוצאים לסבב ב' של טיגון הצ'יפס.

בשלב הזה, מטגנים את התפודים עד להופעת ההשחמה המיוחלת, וכשהגיעו לרמה זהובה רצויה מוציאים אותם וממליחים אותם מיד. עד כאן צ'יפס מושלם, אך כדי לקבל את אפקט ה'וואו' גם התיבול צריך לעלות מדרגה. פרמז'ן, פטרוזיליה קצוצה וגרידת לימון - השילוש הקדוש שייצור תערובת מושלמת לפיזור מעל הצ'יפס הרותח, מיד עם הוצאתו מן השמן. כך תגיעו, לפי טענת השפית הקנדית מרדית' לורנס שרקחה את אותו שילוש, לצ'יפס המושלם באמת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו