בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תגלגלו משהו: מתכונים אסיאתיים מגולגלים וקלילים

אחרי כל האוכל הכבד בחגים, הגיע הזמן לארוחה אסיאתית עם מנות מגולגלות קלות להכנה של השף שחף שבתאי ממסעדת ניטן תאי

תגובות
השף שחף שבתאי מגלגל רולים אסיאתיים
דודו בכר

טאם טאם

רול שמכינים בטכניקה בורמזית, שבה מטגנים ספרינג רול ומכניסים לדף אורז טרי ומגלגלים בשנית לשם יצירת מרקמים שונים ועניין

טאם טאם, רול כפול בטכניקה בורמזית - ספרינג רול בתוך דף אורז עם עשבי תבלין ובשר אנטרקוט טחון
דודו בכר

חומרים לרול הפנימי (4 מנות):

4 עלי סיגר

400 גרם בשר אנטרקוט טחון

7 כפות סויה מתוקה

4 יחידות אספרגוס

חופן עלי בזיליקום

לרוטב לטבילה:

כוס חלב קוקוס

1 כף קארי אדום

5 כפות רוטב פטריות צמחוני

1 כף רוטב דגים

ההכנה:

מגלגלים רבע מכל המרכיבים בכל ספרינג רול (עלה סיגר) ומטגנים כמה דקות מכל צד במחבת (עד שפריך וזהוב מבחוץ) או לחלופין, מכניסים לתנור ל-180 מעלות למשך כ-6 דקות.

חומרים לרול החיצוני (לאחר האפייה):

4 דפי אורז

4 כפיות חמאת בוטנים

חופן פטרוזיליה

20 עלי בזיליקום

הרכבת המנה:

טובלים את דפי האורז במים חמים, ממקמים על קרש חיתוך כל דף, מורחים כפית מחמאת הבוטנים, מפזרים פטרוזיליה ועלי בזיליקום, מניחים רול מבושל בדף האורז ומגלגלים יחד את כל המרכיבים כך שיוצא רול בתוך רול ומגישים.  

רד פארם

רד פארם, רול אורז שכולל לברק מטוגן, מלפפון, נענע וחסה
דודו בכר

טוויסט וייטנאמי על רול שכולל את גלגול הדג בדפי אורז, טכניקה ששומרת על טריות מרכיבי הגלם. חשוב למרוח את דפי האורז בחלב קוקוס בכדי לחזקם ובה בעת לשמור על טעמי המקור

חומרים ל-4 מנות:

4 דפי אורז

4 עלי חסה אייסברג

1 מלפפון, קצוץ לקוביות

חופן עלי נענע

4 רצועות פילה לברק, מצופה בפירורי לחם ומטוגן

רוטב לטבילה להכנה בבלנדר:

100 מ"ל סויה

50 מ"ל שמן שומשום

1 כף חרדל גרגירים

200 מ"ל מיץ תפוחים

מקפיצים במחבת למשך דקה:

צרור בצל ירוק קצוץ

150 גרם בוטנים

2 כפות של סויה

הרכבת המנה: 

בקערה עם מים חמים, טובלים כל דף אורז בנפרד וממקמים על קרש חיתוך. ממקמים על דף האורז את כל המרכיבים למעט הרוטב לטבילה (כולל החומרים המוקפצים - הבצל, הבוטנים והסויה) ומגלגלים יחד לרול. 

חותכים את הרול לחמש יחידות (כמו סושי) ומגישים. 

צ'פאטי מלוואח

צ'פאטי מלאווח במילוי עוף
דודו בכר

טוויסט מקומי לרול סינגפורי וגם הודי שכולל מטבל שעועית ואפייה בטכניקת תנור הטנדור, גלגול בבצק הצ'פאטי וחריכתו על ידי אפייה בחום גבוה.

חומרים ל-4 מנות: 

4 דפי מלאווח

חזה עוף, מבושל (אפשר להשתמש בעוף של המרק או במים) ופרוס לרצועות

עשבי תיבול טריים (אם רוצים)

חומרים לרוטב, להגשה בתוך דפי המלאווח:

2 קוביות קארי יפני

חצי כוס חלב קוקוס

מלח

פלפל

ההכנה:

לוקחים את קוביות הקארי של הרוטב, מרתיחים בסיר קטן עם חלב הקוקוס, מוסיפים את המלח והפלפל וברגע שמגיע לרתיחה, הרוטב אמור להפוך למשחה, בשלב זה מסירים מהאש.

לוקחים את דף המלוואח ומורחים כף או שתיים מהמשחה שנוצרה, מעליה מניחים גם את נתחי העוף ואם רוצים, ניתן לפזר גם עשבי תיבול טריים*.

מגלגלים את הכל יחד וסוגרים את הקצוות משני הצדדים עם הבוהן, מטגנים במחבת עם מעט שמן משני הצדדים ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות לאפייה קצרה (כחמש דקות). 

*אפשרויות לגיוון: ניתן להוסיף לתוך הרול גם תפוח אדמה מבושל או חציל. 

חומרים לרוטב לטבילה:

מעט שמן

שתי שיני שום, קלופות

שעועית אדומה מקסיקנית (מפחית שימורים)

חצי כוס צ'ילי תאילנדי מתוק חריף

שתי כפות מיץ לימון

הכנת הרוטב והגשה: 

מטגנים קלות במחבת עם מעט שמן את שיני השום, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מסירים מהאש ומגישים חם או קר לצד צ'פאטי המלוואח. 

קרפ בננה ונוטלה

קרפ בננה ונוטלה מטוגן בפנקו וחצוי
דודו בכר

הקינוח המתוק והמגולגל האולטימטיבי שכולם אוהבים, מכאן או משם, קרפ ובננות באווירת תאילנד

חומרים ל-4 מנות:

2 ביצים

1 כוס חלב

1 כוס סוכר

2 כפות שמן

1 כוס קמח

*חמאה או שמן לטיגון

למילוי:

ממרח נוטלה (כ-4 כפות)

פרוסות בננה מ-4 בננות

חופן אגוזי לוז, קלויים

לציפוי:

פירורי פנקו או פירורי לחם

ביצה טרופה או תערובת טמפורה

ההכנה:

מכינים את הקרפים: במעבד מזון, מערבבים את כל מרכיבי הקרפ במשך דקה. יוצקים בכל פעם מצקת מהבלילה למחבת חמה ומשומנת היטב. 

מטגנים את הקרפ כדקה מכל צד. 

מסירים מהאש, מניחים על משטח ומורחים כל קרפ בממרח השוקולד. ממקמים פרוסות בננה, מפזרים אגוזים, מגלגלים וטובלים בביצה טרופה או בטמפורה. טובלים שוב בפירורי פנקו או פירורי לחם ומטגנים עד להשחמה. מגישים.  



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו