חצי עולם לוגם יוון: ארבעה מתכונים מפתיעים למרקים יווניים מסורתיים

מרק טלה יווני מסורתי, מרק דגים וירקות מפיראוס, נזיד קטניות ומרק שעועית יווני מסורתי - כל הדרכים לשכוח את הגירוס והסופלקי ולהכיר את יוון לדורותיה עם מתכונים של מסעדת גרקו

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הארץ

מרקים הם אולי לא הדבר הראשון כשחושבים עליו כשמצרפים את המילים "יוון" ו"אוכל", אבל ייתכן שהגיעה השעה להעמיד אותם בחזית חלון הראווה של המעצמה הקולינרית היוונית. שילוב של בישולי אדמה וים יוצר מטבח עם מרקים מלאי טעם והשראה, שמהווים ארוחה שלמה בקערית אחת. כטבעם של מרקים, הם סופחים אליהם דורות של ידע ומסורות בישול, וליוונים יש מספיק דורות ללמוד מהם. הבישול המסורתי, הטיפול העדין בחלקי הפנים של הטלה, ההעדפה ללכוד דגים בשרניים למרק הדגים וזיכרון המזון של לוחמי ספרטה – כולם יוצרים קערות מרק יווניות שמימיות שישכיחו מכם את הסופלאקי. פנינו אל צביקי עשת ואליאב גולדנברג ממסעדת גרקו ואלו הם ארבעת המרקים היווניים שהם לימדו אותנו להכין - זהירות, זה הכי רחוק ממרק בטטה כתום:

מַגריטיצָה - מרק חלקי פנים של טלה

מַגריטיצָה - מרק חלקי פנים של טלה
מַגריטיצָה - מרק חלקי פנים של טלהצילום: מתוך הספר "גרקו מטבח יווני"

פּסַארוֹסוּפָּה - מרק דגים מפיראוס

פּסַארוֹסוּפָּה - מרק דגים מפיראוס
פּסַארוֹסוּפָּה - מרק דגים מפיראוסצילום: מתוך הספר "גרקו מטבח יווני"

פַאקִיס - מרק קטניות יווני

מרק פַאקִיס יווני
מרק פַאקִיס יווניצילום: מתוך הספר "גרקו מטבח יווני"

פָסוּלָדָה - מרק שעועית יווני

מרק פָסוּלָדָה יווני
מרק פָסוּלָדָה יווניצילום: מתוך הספר גרקו מטבח יווני

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ