רגע לפני שהם נעלמים |

איך מכינים קרטיב משמש ביתי (לא רק לילדים)

מתגעגעים לקרטיב משמש של פעם? אחרי לא מעט ניסיונות ביתיים לשחזר את הטעם הנוסטלגי ההוא, מצאנו את המתכון המנצח

מיכל שמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרטיב משמש
צילום: מיכל שמיר

שעת שקיעה, אנחנו מטיילות יחד על גדות נהר ההדסון. אוטו גלידה מנגן את צלילו המוכר, וילדי הפארק נענים בהתאם ורצים לעברו. "אני רוצה את זה", אומרת בתי הגדולה בנחרצות, מצביעה על הארטיק הכי גדול והכי צבעוני.

בעודי מנסה לשכנע אותה לבחור בגלידה קצת יותר שפויה, אני נזכרת בזכרון מתוק: צליל אוטו גלידה מגיע מרחוק. כל ילדי השכונה מתעוררים לנגינה, אצים רצים לעבר מיני-משאית מקרטעת, עוצרים לרגע את משחקי אחר הצהריים. המוכר המשופם מכיר כל ילד וילדה, ואת הטעם האישי שלו: קרטיב משמש, ענבים, אננס, קולה, אבטיח או לימון וארטיק שוקו-שוקו, שוקו-וניל או שוקו-בננה.

פשוט. בלי בוב ספוג, בלי גיבורי על, בלי אנה ואלזה, רק תמימות בעטיפה של קרטיב קרח.

קרטיב משמש
צילום: מיכל שמיר

"טעמת פעם קרטיב משמש?" שאלתי אותה. "משמש? כמו הפרי?" היא שואלת בהפתעה. "כמו הפרי", אני עונה, "רק שזה לא ממש היה בטעם של הפרי, לקרטיב יש טעם ייחודי משלו, טעם של קרטיב משמש".

וכך, התחלתי במסע למציאת הטעם האבוד, עם אתגר: להפוך את הנוסטלגיה הצבעונית הכתמתמה לקרטיב טעים ובריא. אחרי כמה ניסיונות לא מוצלחים, מצאתי לבסוף את המתכון המנצח.

רגע לפני שהם נעלמים לעוד שנה, הכינו עכשיו ותוכלו לטעום טעם של קיץ גם עוד כמה חודשים.

בימים אלה, הכנת הקרטיבים יכולה להיות גם יופי פעילות של אחר צהריים בבית עם הילדים. אצלי העניין הוכרז כהצלחה.

חומרים

קרטיב משמש
צילום: מיכל שמיר

(ל-10 קרטיבים בגודל סטנדרטי, תערובת כוללת בנפח של 1 ליטר)

500-600 גרם משמשים בשלים מאד ללא גרעינים (650 גרם עם ה״גוגואים״)

4-5 כפות מייפל או דבש

כ- 400 גרם אפרסקים משומרים מסוננים (קופסה של כ- 800 גרם עם הנוזל)

תבנית לארטיקים

קרטיב משמש
צילום: מיכל שמיר

כמה דברים חשובים במתכון:

משמשים בשלים – מכיוון שאין המון סוכר במתכון, יש לבחור משמשים בשלים מאוד ורכים, דווקא אלו שלא היינו רוצים לאכול. ככל שהמשמש בשל יותר, הוא מתוק יותר וכך המרקם והטעם יהיו מוצלחים יותר.

המתקה – בהקפאה, הטעם המתוק נהיה פחות בולט. לכן אם רוצים קרטיב מתוק, התערובת לפני ההקפאה צריכה להיות מתוקה יותר. אני בחרתי להוסיף מייפל, אבל באותה מידה ניתן להוסיף דבש או אפילו סירופ סוכר.

אני באופן אישי, בחרתי להכין קרטיבים לא מתוקים במיוחד, אבל בהחלט אפשר להוסיף המתקה לפי טעם אישי.

אפרסקים מקופסה – הם למעשה הסוד של המתכון הזה. אמנם רציתי קרטיב שעשוי רק ממשמש, אבל האפרסקים המשומרים נותנים את הטוויסט המתבקש, ומעניקים את הטעם ״קרטיב-משמשי״ המוכר והנוסטלגי. אם רוצים להפחית בכמויות סוכר, השתדלו לבחור באפרסקים משומרים במיץ או מים, ולא באפרסקים משומרים בסירופ, כיוון שאלו עתירי סוכר.

הכנה:

חוצים את כל המשמשים ומסירים את הגלעינים (גוגואים).

מסננים את האפרסקים מהנוזל.

מניחים את האפרסקים והמשמשים במעבד מזון ומפעילים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים.

 הכנת קרטיב משמש
צילום: מיכל שמיר

מוסיפים מייפל או דבש ומפעילים שוב עד לאיחוד בתערובת.

טועמים – התערובת צריכה להיות מתוקה יותר ממה שהייתם מצפים (קחו בחשבון שלאחר ההקפאה התערובת תהיה פחות מתוקה). מוסיפים מייפל או דבש בהתאם לצורך.

ניתן לסנן את התערובת (אם נשארו גושים לא רצויים), והפעולה תניב קרטיבים במרקם חלק ונעים. שלב זה אינו שלב חובה, והקרטיבים יצאו מוצלחים מאד גם בלי הסינון.

מעבירים את תערובת הקרטיבים (המסוננת או לא) לתבנית ומכניסים להקפאה עד להתייצבות מלאה במשך ארבע שעות לפחות.

מחלצים את הקרטיבים מהתבנית:

הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת היא להרטיב את התבנית במים חמימים מעט מהברז.

קרטיב משמש
צילום: מיכל שמיר

אני עושה זאת לכל קרטיב באופן נפרד, ומיד עוטפת בניילון או נייר כסף ומכניסה למקפיא. בדרך זו, יש לי קרטיבים זמינים לאכילה.

עובדים בזריזות, כיוון הקרטיבים נמסים במהירות.

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: מיכל אופה עוגה

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ