יריב מלילי, שף אורח
יאם ממואנג 
סלט מנגו ירוק על לברק מטוגן
סלט מנגו ירוק על לברק מטוגןצילום: תומר אפלבאום
יריב מלילי, שף אורח

ירוק או צהוב-כתום בוהק מרוב בשלות, המטבח התאילנדי והמנגו קשורים זה בזה בקשר עבות, לא רק כפרי מאוכל וקינוח - אלא כשחקן בסלטים ובמנות מבושלות. היתרון הגדול של תאילנד הוא המינים והזנים הרבים של המנגו ומזג האוויר שמשאיר אותם זמינים במשך כל השנה. אצלנו זה פחות ככה ועל אף העובדה שבכל שנה חיי המדף שלא נדמים לארוכים יותר (מנגו בשוק באוקטובר הפך לעניין שבשגרה), בקרוב ניאלץ להיפרד ממנו. 

יאם ממואנג

סלט מנגו ירוק על לברק מטוגן. סלט מנגו ירוק הוא ככל הנראה הסלט התאילנדי המפורסם ביותר, ולא בכדי. קשה להתנגד לשילוב המעודן של טעמים מתוקים וחריפים ולתחושה המיוחדת בפה. 

חומרים למנה אחת:

1 מנגו בוסר (כ-50 גרם)

3 בצלי שאלוט

6-8 פלפלים תאיים חריפים (אפשר גם פלפלים חריפים אחרים)

1 כף סוכר דקלים מומס (2 מטבעות סוכר דקלים מומסות ב-50 מ"ל מים)

4 כפות רוטב דגים

3 כפות מיץ ליים

1 דג לברק שלם (ללא עצמות)

ההכנה:

חורצים את המנגו לאורכו ועם קולפן חותכים רצועות ארוכות וגסות. 

קוצצים את הפלפלים דק דק ואת בצלי השאלוט לרצועות דקות. 

מכניסים את המנגו, הפלפלים והשאלוט ביחד עם סוכר הדקלים, רוטב הדגים והליים לקערה, מערבבים ומניחים בצד את הסלט. 

מטגנים את הלברק בשמן עמוק, מומלץ להוציא לו את האדרה, אם לא יודעים איך אז כדאי לחרוץ ארבעה חריצים ארוכים באלכסון (עד העצם) לפני הטיגון.

אחרי הטיגון, מגישים את הדג יחד עם הסלט ומרכיבים מהם ביס עם הידיים, קצת סלט וקצת דג.

קאו נייאו ממואנג

מנגו על סטיקי רייס מתוק
מנגו על סטיקי רייס מתוקצילום: תומר אפלבאום

מנגו על סטיקי רייס מתוק. על אף שיש לא מעט מתוקים, סטיקי רייס ומנגו Khao Niaow Ma Muang הוא הקלאסיקה הכי גדולה של מדף המתוקים התאילנדי. כך תעשו את זה נכון.

חומרים לשתי מנות: 

150 גרם סטיקי רייס מושרה חמש שעות במים רגילים

6 מטבעות סוכר דקלים מומסות במעט מים (100 מ"ל) על אש נמוכה

2 מנגו טרי מקולף, חתוך לשתי פרוסות רחבות ומחורץ בריבועים

ההכנה:

מאדים את הסטיקי רייס בסיר אידוי למשך כ-25 דקות ומערבבים פעם אחת כל 15 דקות אידוי.

מיד אחרי האידוי, מכניסים את האורז לסיר יחד עם סוכר הדקלים ומערבבים על אש בינונית עד איחוד.

מחלקים את האורז לשתי צלחות ומשטחים קלות, מניחים מעל את פרוסות המנגו ומגישים.

מנגו קאפי

נשנוש חריף של מנגו ירוק
נשנוש חריף של מנגו ירוק צילום: תומר אפלבאום

נשנוש חריף של מנגו ירוק שהולך נהדר עם בירה צוננת בצד או בכלל עם אלכוהול.

חומרים לשתי מנות:

1 מנגו בוסר (כ-50 גרם) ללא קליפה, חתוך לפרוסות עבות

1 כף מחית שרימפס ("קאפי")

2 מטבעות סוכר דקלים מומס ב-50 מ"ל מים

1 כפית פלפל שאטה גרוס

2 בצלי שאלוט פרוסים דק

1 כף רוטב דגים

ההכנה:

בסיר, שמים את כל המרכיבים (מלבד בצלי השאלוט) ומבשלים כחמש דקות על אש נמוכה עד שהם מתחברים יחד.

מוסיפים 50 מ"ל מים תוך כדי ערבוב.

יוצקים את התערובת לקערה, מוסיפים את בצלי השאלוט ומערבבים.

טובלים את פרוסות המנגו ואוכלים כנשנוש לפני או אחרי ארוחה.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ