בישול בימי הקורונה – פסטה עם ירקות אביביים בסיר אחד

מאחר שבמהלך היום צריכים גם לעבוד מהבית, הנה פתרון מושלם לארוחה משביעה שאפשר להכין תוך פחות מ-10 דקות עבודה נטו

טל סורסקי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פסטת ירקות אביביים
פסטת ירקות אביבייםצילום: טל סורסקי

כמו רבים אחרים, גם עליי נגזר להיות בסוג של עוצר ביתי, למזלי עם יכולת לעבוד מהבית, אבל עם אשה ועוד שלושה ילדים שצריכים לאכול. הילדים כבר שאלו איך אפשר לדאוג לזה שהקורונה תישאר פה לנצח. אפשר בקלות להתרגל לארוחה משפחתית פעמיים ביום, עם אוכל מגוון שהם לא צריכים לחמם או לבשל בעצמם. אז הנה פיתרון מושלם לארוחה משביעה שאפשר להכין תוך פחות מ-10 דקות עבודה נטו, פשוט מכניסים את כל החומרים לסיר גדול, מבשלים ויושבים כולם יחד לאכול.

פסטה עם ירקות אביביים בסיר אחד

חומרים:

לתוך סיר גדול נכניס לפי הסדר את המוצרים הבאים:

500 גרם פסטה קצרה (לא מבושלת)

פסטה בסיר אחדצילום: טל סורסקי

2 כוסות פרחי ברוקולי (בערך 2 גבעולי ברוקולי בינויים מפורקים לפרחים קטנים בגודל ביס)

בצל אחד, חצוי לשניים ואז חתוך לטבעות

פסטה בסיר אחדצילום: טל סורסקי

2 כוסות שעועית ירוקה, טרייה או קפואה (רצוי עדינה) חצוייה. אם משתמשים בשעועית ירוקה קפואה, אין צורך להפשיר אפשר פשוט לשבור או בעזרת סכין לחתוך את השעועית.

1 כוס אפונה טרייה או קפואה (רצוי עדינה)

4 שיני שום פרוסות דק

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כוסברה יבשה טחונה (אופציה)

קורט אגוז מוסקט (אופציה)

4 כפות שמן זית

5 כוסות מים מהברז (1,250 מל"ל) (לא רותחים)

0.5 כוס שמנת מתוקה

פסטה בסיר אחדצילום: טל סורסקי

אופן ההכנה:

מביאים את את הסיר לרתיחה תוך עדי ערבוב מידי פעם על מנת שכל הפסטה תהיה בתוך הנוזלים.

פסטת ירקות אביביים בסיר אחדצילום: טל סורסקי

כאשר הנוזלים הגיעו לרתיחה, מעבירים את הלהבה ללהבה בינונית וממשיכים לבשל עד שכמעט ולא נשארים נוזלים והפסטה מוכנה.

הבישול יקח בערך 20 דקות, אך מומלץ לבדוק את הפסטה אחרי 15 דקות.

להגיש את הפסטה עם פרמז'ן.

פסטה אביביתצילום: טל סורסקי

_____

טל סורסקי הוא בשלן ביתי ותיק בעל בלוג המתכונים "מה יש לאכול"

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ