אין ביצים? אל דאגה, יש שלל דרכים להחליף אותן

טחינה, חמאת בוטנים, קורנפלור ועוד - חומרי הגלם שיחליפו את הביצים בכל מתכון, ויעשו זאת בהצלחה

דנה שחף
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ביצים
ביציםצילום: Charlie Neibergall/אי־פי

מגוון של אילוצים נכפו עלינו בימי הסגר ההזויים, ביניהם, העובדה שפשוט אין ביצים בנמצא. אז מה עושים? מחליפים אותן במתכון בטחינה, חמאת בוטנים, רסק תפוחים ועוד, וכך דואגים לשמור על טעם משובח. בלי תחליפי ביצים - הנה רשימה מפורטת של המאכלים שיבואו במקום הביצים, ויעשו את זה טוב.

כך תחליפו ביצים במתכוןצילום: איור: עדי גיא @falckore

במתכוני קציצות, לביבות, פשטידות ומאפים - מחליפים ביצה אחת במתכון ב:

2-3 כפות טחינה או 2-3 כפות חמאת בוטנים לא מתוקה / חמאת שקדים או 2 כפות קמח חומוס או 2 כפות קמח תפוחי אדמה או 3 כפות קורנפלור.

במתכוני עוגות, פנקייקס, מאפינס ומתוקים - מחליפים ביצה במתכון ב:

1/4 כוס רסק תפוחים או חצי בננה בשלה או 1/4 כוס מיץ תפוחים לא ממותק או כף אגר אגר.

זרעוני צ'יה כתחליף לביצה

צ'יה יודעת לקשור עיסות, ולכן במתכונים רבים ניתן להחליף ביצים בצ'יה, אבל היא כמובן לא מתאימה במתכונים שדורשים הפרדה של חלבון מחלמון והקצפה. מבחינת המרקם, התוצאה הסופית עם צ'יה מעט שונה וניתן לתאר אותה כקצת יותר קפיצית. לכן, אופים רציניים משתמשים כתחליף לביצה בשילוב של צ'יה ופשתן, שלפי עדותם מפיק תוצאה מעולה. תחליף ביצה אחת: כף שטוחה של צ'יה וכף שטוחה של פשתן. טוחנים את הזרעים במטחנת תבלינים ומוסיפים מים חמימים, שלוש כפות מים לכל כף זרעים. מערבבים עד למרקם דביק ורירי של ביצה. למתכונים עם צ'יה לחצו כאן

דייסת צ'יהצילום: דודו בכר

כל הטיפים שאתם צריכים בשביל קינוח טבעוני מושלם

• כאשר המתכון מכיל יותר משלוש ביצים, הסיכוי למצוא תחליף הולם הוא קלוש, לכן נודה באמת - רצוי לעבור למתכון אחר.

• בננות בננות בננות - בננה היא התחליף השווה מכולם, אף על פי שהיא מאוד דומיננטית בטעם. היא קושרת את התערובת ותורמת מעבר לטעם ולסוכר גם לחות ומרקם. בננה גדולה מרוסקת שווה לביצה אחת.

• סודה לשתייה יחד עם חומץ (כפית סודה וכף חומץ) יוצרים את האווריריות שביצה מעניקה לבצק (החיבור ביניהם יוצר תגובה כימית שבעקבותיה משתחרר CO2).

• 4 כפות רסק תפוחי עץ לא ממותק מחליפות ביצה אחת. הרסק תורם להדבקה ולהגברת הלחות בבצק. עם זאת חשוב לציין, אמנם רסק או מחית תפוחי עץ מחליפים את הביצים וקושרים את כל המרכיבים יחד בזמן האפייה, אך מצד שני אינם מוסיפים להתפחת העוגה. מכאן שבהמרה של מתכון לא טבעוני לטבעוני נוסיף קצת (כ-10 אחוז) אבקות אפייה.

• טופו מגורר דק יכול במתכונים מסוימים להחליף ביצים (50-100 גרם טופו שווים לביצה אחת).

• 2 כפות קמח תפוחי אדמה, קורנפלור או קמח חומוס מהולים ב-2 כפות מים יוצרים אפקט הדבקה דומה לביצה. גם כף אבקת חלבון סויה או קמח סויה עם 3 כפות מים יעשו אפקט דומה לביצה, לא רק בקינוחים.

• 2-3 כפות טחינה גולמית, שקדייה, חמאת בוטנים או ממרח קשיו יוצרות אפקט הדבקה ומשמנות את התערובת. יש להן נטייה לספוח נוזלים, לכן מומלץ להוסיף עוד 2 כפות נוזלים.

*איך מכינים חביתה ללא ביצים? לזיו סנדלר יש סוד לפריטטה טבעונית

פבלובה טבעונית במילוי קרם אננס ומנגוצילום: שני רייך

איך מכינים מרנג בלי ביצים?

מרנג בלי ביצים? הרי זה דבר והיפוכו, לא? ובכן התשובה לשאלה: איך עושים מרנג בלי ביצים היא חומוס. מה? כן, חומוס. מיד נסביר. זו אחת התגליות המרעישות, אך גם השנויות במחלוקת, בשנים האחרונות בעולם הקינוחים הטבעוני. זה פשוט מסוג הדברים של איך לא חשבו על זה קודם, אבל טוב מאוחר. הסוד, אם כן, טמון בפחית שימורים של גרגירי חומוס. איך קורה הדבר בעצם? בזמן בישול גרגירי החומוס משתחררים למי הבישול חלבונים המצויים בהם, ומי החומוס בקופסה התמלאו בחלבון שהופך לבסיס טוב להקצפה.

הקצפה של מי חומוס תביא לקצף יציב והכי חשוב טעים, ללא טעם של לוואי של חומוס או כל דבר אחר. קצף החלבונים יכול להוות תחליף לקצף ביצים בעוגה, לפנקייקים אוורירים במיוחד ואפילו מוסים. עם קצף החלבונים אפשר להכין נשיקות, פבלובות, מקרונים ואפילו קרמבו. הנה מתכון לפבלובה טבעונית

לכל מתכוני הקינוחים הטבעוניים לחצו כאן

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ