מתכון: עוף בסילאן עם תפוחי אדמה בסיר אחד

עוף ותפוחי אדמה בתנור מחזירים כל אחד לילדות, רק שכיום אפשר להוסיף סילאן וארטישוק ירושלמי, ובכל פעם לבחור שילובים שונים שיגוונו את המנה

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוף בסילאן
עוף בסילאן עם תפוחי אדמה של דודי מנטיןצילום: אייל טואג

עוף ותפוחי אדמה בסילאן של דודי

אפשר לעשות את המנה רק עם תפוחי אדמה, או לשלב עם ארטישוק ירושלמי ובטטה, כפי שנמצא כאן במתכון.

מרכיבים

בצל גדול פרוס

כף שמן

4 כרעי עוף

4 שוקי עוף

3 שיני שום קצוצות

6 תפוחי אדמה גדולים פרוסים

4 ארטישוקים ירושלמיים פרוסים

בטטה גדולה פרוסה או חתוכה

200 גרם סילאן

מלח

פלפל

קינמון

שתי כוסות מים רותחים

הכנה:

1. מטגנים בשמן את הבצל, מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא משחים. מוסיפים את השום, תפוחי האדמה, הארטישוק והבטטה.

2. מוסיפים את הסילאן והתבלינים ומערבבים.

3. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומערבבים.

4. מבשלים שעה-שעה וחצי על אש קטנה ומערבבים מדי פעם.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ