פשטידת פולנטה ובטטה ברוטב עגבניות ללא גלוטן

יוספה בן כהן מ"מיץ מרק" מציעה פשטידה ללא גלוטן ריחנית, חגיגית ולא פחות חשוב – טבעונית

יוספה בן כהן, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פשטידת פולנטה-בטטה ברוטב עגבניות נטולת גלוטן
פשטידת פולנטה-בטטה ברוטב עגבניות נטולת גלוטן צילום: תומר אפלבאום

בין אם אתם איטלקים שנוהגים לקרוא לה "פולנטה" או רומנים שמעדיפים לקרוא לה "ממליגה", דייסת קמח התירס הקטיפתית והממכרת הזו מגיעה כאן בגרסת מאפה שכבות קל ומהיר להכנה אך מרשים וטעים שמתאים להגשה בחג ובחולין. 

חומרים לתבנית פיירקס בינונית:

לפולנטה:

כוס קמח תירס גס

כוס חלב סויה

 2.5 כוסות מים

1 כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

2 כפות שמן זית

לפשטידה:

3 עגבניות

3 כפות שמן זית

כפית שום כתוש

6-8 מחטי רוזמרין טרי

½ כפית מלח

כפית סוכר

1 בטטה גדולה

½ חבילת גבינת קשיו (למשל, גבינת "פריז" של חברת "אוטופי")

ההכנה:

קולפים את הבטטה ופורסים לפרוסות דקות, בעובי של כ-3-4 מ"מ.

מכינים את רוטב העגבניות: מניחים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון (כל מרכיבי הפשטידה למעט הבטטה וגבינת הקשיו) וטוחנים לרוטב חלק.

מכינים את הפולנטה: יוצקים לסיר בינוני את כל המרכיבים לפולנטה ומביאים לרתיחה עדינה תוך כדי ערבוב מתמיד בכדי להימנע מגושים. כאשר התערובת אחידה וסמיכה מסירים מהאש.

משמנים מעט תבנית מתאימה ויוצקים פנימה מחצית מהפולנטה בעודה חמה.

יוצקים מחצית מרוטב העגבניות מעל הפולנטה.

מסדרים מעל מחצית מפרוסות הבטטה.

פורסים את הגבינת הקשיו לפרוסות דקות ומסדרים מעל הבטטה.

יוצקים את הפולנטה שנותרה מעל הגבינה ומיישרים לשכבה בעובי אחיד. מעל שוב מסדרים את רוטב העגבניות והבטטה שנותרה.

אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב והבטטה מתרככת. יש לתת לפשטידה להצטנן ולהתייצב לפני שחותכים אותה.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ