מתכון |

סלט חסה באגוזים

מתכון פשוט פשוט וטעים שזקוק רק לחסה טרייה ביותר ואגוזי מלך משובחים

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט חסה בויניגרט צרפתי
נירה רוסו

ליד הכפר מסעדה שבגולן נמצאת ארץ הדובדבנים, ובה דרכי עפר יפהפיות שיובילו אתכם דרך הפריחה (שמיד תסתיים) ישר אל ברכת רם עצמה, ודרך נופים של חוצלארץ לנקודות הצפוניות ביותר של הרמה, ממש בואכה דמשק (שביל הטיול מסומן במפות האזור). עוד מעט יתחיל קטיף הדובדבנים, וזה הרגע להזהירכם: בטיול באזור ראיתי פעולות ריסוס אינטנסיוויות. לא אכפת לי אם יטענו באוזניכם שזוהי "הדברה ביולוגית" - אל תעיזו לגעת בדובדבנים שלכם כל עוד לא נשטפו חזור ושטוף.

סיימתם? הלכתם בשביל היפהפה של מפל עין-קוניה? אפשר לעלות ליישוב הזעיר והקריר נח"ל-נמרוד לארוחה של גבינות, טחינה בדבש חרובים, לחם-ריחיים, סלטים, מרק עגבניות וזנגביל, אווירה ונוף.

בין המנות המרכיבות את הארוחה, יש גם סלט חסה ואגוזים, כולו מורכב מחסה אמריקאית ומן העלים הפנימיים הצחים של חסה ערבית, ומאגוזי מלך קלויים. החסה בהירה, טרייה, בשיאה ממש, וחתוכה באופן קטן, נגיש ונגיס - והאגוזים פשוט משובחים וטריים, ואל תנסו אפילו להכין את הסלט הזה מאגוזים מן הסופרמרקט.

כל מה שנחוץ הוא עלי חסה בהירים, צעירים, טריים, חתוכים לכעין ריבועים, כמות שווה של אגוזי קליפורניה משובחים וטריים, שמן זית, מיץ לימון ומלח (ייתכן שבמסעדה יש רוטב אחר).

את האגוזים שוברים גס, וקולים עם מעט מלח על מחבת (או ווק) חמה ומשומנת במעט מאוד שמן, תוך ערבוב-טלטול מתמיד, עד שיתחילו לשנות גוון ולהעלות ניחוח.

מצרפים חסה לאגוזים ברגע האחרון, מתבלים במעט מאוד מיץ לימון וביותר שמן זית, מלח ופלפל. קשה להאמין כמה זה טעים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ