מסאלה דוסה: הקרפ החמצמץ והטעים ביותר של דרום הודו

קרני תומר שמעבירה סיורים קולינריים בשווקים של סינגפור מגישה מתכון למסאלה דוסה במילוי תפוחי אדמה, עלי קארי ותבלינים, שבלעדיו אף סיור אינו שלם

קרני תומר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מנת מסאלה דוסה
מסאלה דוסה צילום: קרני תומר

כישראלית המתגוררת בסינגפור כ-10 שנים, טקה מרקט הוא האהוב והמועדף עליי. זוהי חגיגה של טעמים וריחות: קוקוס טרי מגורר, עלי קארי, מדוזות, כרישים, ביצי מאה שנים ומלא מלא ירקות ופירות צבעוניים. אני מכירה את כל הרוכלים והטבחים, שלאחר שנים של חברות אמיצה - הם למעשה החברים הראשונים שלי במקום.

כחוקרת אוכל ומתמחה בסיורים קולינריים בעקבות תרבות האוכל הסינגפורי והאוכל של דרום מזרח אסיה, הקמתי את "ווק אנד סטרול", חברה לתיירות קולינרית. את הביקור שלנו בשוק המסורתי אנחנו מתחילים בארוחת בוקר מקומית בדוכן של בוני, הכוללת בין השאר מסאלה דוסה – פנקייק שעשוי מאורז ועדשים שעברו תסיסה במילוי תפוחי אדמה, עלי קארי ותבלינים. 

מסאלה דוסה צילום: קרני תומר

מסאלה דוסה

הדוסה היא למעשה קרפ הודי חמצמץ וטעים ביותר, שלהכנתו נדרשת מעט עבודה מקדימה: צריך להשרות את האורז והעדשים, והבלילה צריכה לעבור לאחר מכן גם תהליך של תסיסה. אבל לבסוף מתקבלת תוצאה משובחת.

חומרים:

לדוסה:

1/2 כוס אורד דאל (מאש שחור, רצוי קלוף וחצוי. ניתן להשיג במכולות הודיות)
1 כוס אורז, עדיף אורז שנקרא Para boiled rice
1 כף צ'אנה דאל (גרגירי חומוס קלופים וחצויים)
1 כפית מלח
1 כפית זרעי חילבה

לתערובת תפוחי האדמה:

3 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם ומקולפים
1 בצל פרוס לפרוסות דקות
1 צ’ילי ירוק קצוץ
1/4 כפית גרגרי חרדל
1/4 כפית זרעי כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח

לטיגון:

מעט שמן צמחי

ההכנה:

שוטפים את האורז ומשרים במים למשך 8 שעות. 

שוטפים את האורד דאל ומשרים 8 שעות עם זרעי החילבה בקערה נפרדת.

כעבור 8 שעות מעבירים את האורז והאורד דאל למעבד מזון חזק עם מעט ממי ההשרייה של האורד דאל. טוחנים, ומוסיפים מעט מים כל זמן שהבלילה עם גושים, עד שמקבלים בלילה חלקה לגמרי. 

מוסיפים לתעורובת מלח, מכסים ומניחים להתססה בין 6-8 שעות במזג אויר חם. בחורף יתכן שזמן התסיסה יתארך עד ל-16 שעות.

העיסה צריכה לתפוח ולהיות אורירית, ממש כמו פנקייק עם אבקת אפייה.

מכינים את תערובת תפוחי האדמה: קוצצים את תפוחי האדמה לקוביות או מועכים לפירה גס. 

מחממים בווק 2-3 כפות שמן צמחי. זורקים את זרעי החרדל השחור למחבת, מוסיפים זרעי כמון ועלי קארי. מערבבים היטב ומחכים שגרגירי החרדל יתחילו להתפצפץ. חשוב להשגיח על הווק - הטיגון קורה מהר מאוד, וגרגירי חרדל שרופים הופכים מרים. 

מוסיפים את הבצל והצ'ילי ומקפיצים עד שהבצל נעשה שקוף. 

מוסיפים את תפוחי האדמה, הכורכום, המלח ושתי כפות מים. מערבבים היטב עד שתפוחי האדמה סופגים את התבלינים. מורידים מהאש.

מטגנים את הדוסה: משמנים מחבת שטוחה עם מעט שמן. 

מניחים מצקת גדושה מהבלילה על המחבת, ומתחילים למרוח אותה במעגלים כמו קרפ. מטפטפים רבע כפית שמן על הקרפ. 

ממתינים עד שהקרפ נהיה מעט שזוף ופריך, והופכים אותו לשתי דקות נוספות של טיגון. ממלאים בתערובת תפוחי אדמה, ומגישים עם רוטב קוקוס או רוטב עגבניות. 

__

קרני תומר היא חוקרת אוכל המתמחה בסיורים קולינריים בעקבות תרבות האוכל של סינגפור בפרט ודרום מזרח אסיה בכלל. בנוסף, הקימה את חברת "פוד אקספלורר" לתיירות קולינרית.

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ