נורית פורן

לפני שבע שנים עזבתי את עבודתי כמנהלת רכש לטובת מה שתמיד רציתי לעשות - להוביל אנשים אל השווקים בהם גדלתי, אל הטעמים שאני אוהבת ולמקומות שאני מכירה. כך הקמתי את "העולם על פי נורית" להדרכת סיורים בעכו, תרשיחא ובכפרים הדרוזים שבגליל העליון. 

השוק הוא תמיד התחנה האחרונה בסיורים, כמחבר בין כל המקומות בהם עוברים. הוא למעשה מגרש המשחקים של המטעמים המקומיים וממנו כל המטבחים הביתיים שואבים השראה.

קובה

זוהי אחת המנות האהובות ביותר. המעטפת שלה נעשית בדיוק כפי שמכינים קובנייה, ולתוכה נכנס הבשר. 

חומרים:

1 קילו בורגול, מושרה במים למשך שעה
1/2 קילו בשר עגל טחון
מלח
מעט עלי אזוב טריים (או אורגנו)
5 כפות פירורי לחם
פלפל אדום יבש טחון לקובה
כמון
קינמון
הל
אגוז מוסקט
פלפל אנגלי
פלפל שחור
נענע יבשה

למילוי:

1 בצל קצוץ 
חצי קילו בשר עגל טחון
מלח
כמון
קינמון
הל
אגוז מוסקט
פלפל אנגלי
פלפל שחור

ההכנה: 

מסננים את הבורגול וסוטחים אותו היטב. 

שמים את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים תבלינים לפי הטעם ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.

מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב. 

במחבת נפרדת, מטגנים את הבשר הטחון. כשהבשר מוכן, מסננים ממנו את הנוזלים שיצאו בעת הטיגון. 

מערבבים את הבשר עם הבצל והתבלינים. 

מרכיבים את הקובה: בוצעים פיסה בגודל של כדור פינג פונג מתערובת הציפוי (הבורגול), יוצרים בה שקע בידיים ולתוכו מכניסים מעט מתערובת הבשר המטוגן. 

סוגרים את הכיס, ומטגנים במחבת חמה עם שמן מספר דקות, עד השחמה.

__

נורית פורן היא מדריכת סיורים קולינריים בארץ ובחו"ל והיא בעלת בלוג ועסק בשם "העולם על פי נורית" להדרכת סיורים בעכו, תרשיחא ובכפרים הדרוזים שבגליל העליון. 

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ