מתכון לשטרוקלה, מנה קרואטית ממכרת של בצק ושמנת

זאגרב היא עיר שלא מפסיקה להתפתח קולינרית אבל שומרת אמונים למסורות מהעבר, אחת מהן היא השטרוקלה. מתכון של יפעת ואיילת שטיבל דורון שתוכלו להכין בבית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שטרוקלה
שטרוקלהצילום: יפעת ואיילת שטיבל דורון

לקרואטיה עברנו ב-2016 בעקבות טיולים רבים במהלכם התאהבנו במקום, ובמיוחד בזאגרב, עיר שממשיכה להתפתח בתחומים שונים, בהם, כמובן, הקולינריה. הקמנו כאן מסעדה ישראלית, שאמנם נסגרה, אבל בזכותה יצרנו לא מעט קשרים שעזרו לנו להקים את Zagreb Foodie Tours, עסק של סיורים קולינריים, בנוסף לבלוג "הפנינה האדריאטית" שעוסק בקרואטיה וסלובניה. יש בעיר מעל 1,000 מסעדות, בתי קפה וקונדיטוריות שלא היו מביישות שלל חנויות פטיסרי נחשבות בפריז, ולנו, כפודיז, יצא להכיר רבים מהמקומות ששווה לאכול בהם. 

שטרוקלה

אחת העצירות האהובות עלינו כוללת את מנת השטרוקלה המנחמת - בצק רך עם שכבות של גבינת שמנת חמה ונוזלית, הנאפה ברגע ההזמנה. מקור המנה הוא במחוז זאגוריה בצפון קרואטיה, אבל יש לה מאות גרסאות שכל אחת טוענת לכתר - היא יכולה להיות מבושלת או אפויה, מלוחה או מתוקה. בסיור שלנו אנחנו מגיעות למסעדה היחידה במדינה שמתמחה במנה הזו בלבד, כך שתהיו בטוחים שהיא מעולה. 

חומרים:

לבצק:

320 גרם (שתי כוסות ושליש) קמח רגיל
50 גרם (כחמש כפות) קמח לחם
1 ביצה
1/2 כף שמן
150 מ"ל (שני שליש כוס) מים חמים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית חומץ 

למילוי:

500 גרם (2 גביעים) גבינת קוטג'
50 גרם חמאה מרוככת
1 כפית מלח
1 ביצה

לציפוי:

2 כפות חמאה מומסת
500 גרם (שני מכלים) שמנת לבישול

ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה לשים את כל חומרי הבצק ביחד עד שנוצר כדור אחיד. אפשר גם ללוש ידנית. משמנים את כדור הבצק עם כף שמן כדי שלא יתייבש. 

מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כשעה בטמפרטורת החדר. 

מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה עד שנוצרת תערובת אחידה וחלקה. שומרים במקרר. 

לאחר שהבצק נח כשעה, פורשים מגבת או מטלית בד נקייה על משטח העבודה. 

מניחים את כדור הבצק על המגבת ופותחים אותו עם הידיים לצורת מלבן. פותחים את הבצק בעדינות עד שהוא נהיה דק מספיק, כך שניתן לראות את כף היד דרכו. 

מורחים על הבצק מעט מהחמאה המומסת בשכבה דקה, ומשאירים שוליים של 1 ס"מ מכל צד של המלבן ללא חמאה. 

בקערה, מערבבים את חומרי המילוי ומורחים על הבצק, מהצד שקרוב אלינו על 1/3 מהבצק. חשוב להשאיר מספיק מרווח מהשוליים התחתונים כדי לעטוף את המילוי. 

מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה בעזרת הבד, באופן שמזכיר הכנת שטרודל או סושי על מחצלת. 

חותכים מהרולדה שתי חתיכות שוות, ומניחים אותן זו לצד זו בתבנית אפייה קטנה. 

שופכים מעל את השמנת ואת שאר החמאה המומסת. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כחצי שעה. 

__

יפעת ואיילת שטיבל דורון הן מדריכות טיולים שהחליטו יחד להקים אתZagreb Foodie Tours, עסק של סיורים קולינריים. בנוסף, הן כותבות בלוג בשם "הפנינה האדריאטית" שעוסק בקרואטיה וסלובניה ובעבר אף פתחו יחד מסעדה ישראלית בזאגרב, קרואטיה.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ