פטאייר כוסמין במילוי תרד של ארז גולקו

ארז גולקו מעביר סיורים קולינריים בוואדי ניסנס בחיפה, ושואב מהאזור את ההשראה לארוחות הביתיות. הגרסה שלו לפטאייר תכניס את ניחוחות השוק אליכם למטבח

ארז גולקו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פטאייר כוסמין ותרד
פטאייר כוסמין ותרד מוואדי ניסנאסצילום: ארז גולקו

ברוכים הבאים לוואדי ניסנאס, אחד המקומות האותנטיים בישראל. שמי ארז גולקו, יליד ותושב חיפה. אני מגיע מתחום העיצוב אבל אהבתי הגדולה היא לבישול ולחקר של חומרי גלם חדשים במטבח. לפני כמה שנים התחלתי לארח בבית אנשים לארוחות "Eat with" שבהן אנשים התעניינו במקורות הבישול והשראה שלי, וכמובן - חומרי הגלם הייחודיים שבהם אני משתמש. כך התעורר אצלי הרצון לחשוף את סוד הקסם של ואדי ניסנס וכך נולד הסיור הקולינרי שלי שם. 

רוב התושבים ובעלי החנויות באזור הם נוצרים עם מיעוט מוסלמים. חומרי הגלם, שהם אוצרות קולינריים, מגיעים מהגליל ולרוב מגיעים על ידי בעלי החנויות עצמם. מה שמקסים אותי בוואדי ניסנס זה שלא קורה בו שום דבר ממוסחר והוא נשאר כשהיה כבר עשרות שנים.  

פטאייר בוואדי ניסנאסצילום: ארז גולקו

אני נמצא בוואדי כמעט כל יום וכל יום אני מתרגש ממנו ולומד דברים חדשים. תמיד אני טועם משהו חדש, שותה קפה, מקשיב לסיפורים וסופג את הריחות והאווירה המקומית והמיוחדת רק לוואדי. אחד המאפים החביבים עליי בכל סיבוב בוואדי הוא הפטאייר שמשתנה בכל עונה. 

פטאייר כוסמין עם תרד

חומרים:

לבצק:

2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/2 כפית מלח 
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס מים פושרים חמימים

למילוי:

2 חבילות תרד או מנגולד שטופות וחתוכות לרצועות 
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לסלט
2-3 כפות לימון כבוש
1 כפית שטוחה סומאק
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
חופן עגבניות שרי פרוסות דק

*אם רוצים, אפשר לגרר לתוך המילוי גם 30-35 גרם טופו 

ההכנה:

מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את התבלינים והלימון הכבוש ולאחר מכן גם את התרד או המנגולד (אפשר גם טופו למי שרוצה). מבשלים עד לריכוך התרד, והתאדות הנוזלים, בערך כ-10 דקות. 

מעבירים לקערה להתקררות, או למסננת כדי שכל הנוזלים ימשיכו לצאת.

מכינים את הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק בקערה, עד שנוצר כדור בצק אחיד. מכניסים למקרר ל-10 דקות. 

מרדדים את הבצק דק ככל שניתן, ויוצרים עיגולים בעזרת קורצן עוגיות, בקוטר 12 ס"מ. 

מניחים כף מהמילוי במרכז העיגול ומעליו פרוסה של עגבניית שרי. 

סוגרים בדומה לאוזן המן - מקפלים צד אחד, מעליו את הצד השני שמולו ואז את החלק התחתון עליהם.

משמנים את המאפים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כרבע שעה.

__

ארז גולקו הוא חיפאי שעורך ארוחות רבות משתתפים בביתו וסיורי אוכל בשוק וואדי ניסנס. 

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ