מתכון לפיליפינית חריפה של הג'ירף

פיליפינית חריפה היא אחת המנות הקלאסיות של מסעדת "הגי'רף", כך תוכלו להכין אותה בבית

רימון בן יקיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פיליפינית חריפה
פיליפינית חריפה של הג'ירףצילום: אביעד הרמן

המצרכים (למנה אחת):

300 ג' (חצי חבילה) של אטריות ביצים מבושלות לפי הוראות היצרן
1/2 כוס (150 ג') רצועות חזה עוף
2 כפות מחית קארי אדום
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
1 כפית שום כתוש
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
3/4 כוס (150 מ"ל) חלב קוקוס
3/4 כוס (150 מ"ל) ציר עוף
1 כף בוטנים קצוצים
1 כף בוטנים שלמים
1/4 כוס (30 ג') גבעולי בצל ירוק קצוצים
חופן עלי כוסברה

אופן ההכנה:

מבשלים את אטריות הביצים לפי הוראות יצרן.

בזמן שהן מתבשלות:

מטגנים בווק על להבה גבוהה את העוף, הג'ינג'ר, השום, הבוטנים (שני הסוגים) והבצל הירוק במעט שמן. מוסיפים את ציר העוף ואת חלב הקוקוס. מערבבים. מוסיפים קארי, מלח וסוכר.

מצמצמים את הרוטב במשך דקה או שתיים, ומוסיפים לתערובת הרוטב את האטריות. מקפיצים עד שהרוטב עוטף את כל האטריות, ומורידים מהאש. מקשטים בעלי כוסברה טריים ומגישים מיד.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ