אסאדו בתנור: מתכון פשוט וקל שייכנס לתפריט הקבוע שלכם

השף של מסעדת "אנגוס" מגיש מתכון לאסאדו בתנור שיהמם את כולם - כל מה שדרוש היא תערובת תבלינים, נתח איכותי מהקצב, תנור על 160 מעלות, ואתם מסודרים

נבות שלח, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אסאדו של אנגוס
אסאדו של אנגוס צילום: (צילום: אפיק גבאי)
נבות שלח, שף אורח

אסאדו בתנור הוא ככל הנראה חלומו הנוטף של כל חובב בשרים נטול גריל או מנגל, המשמש תחליף ביתי מוצלח ומעורר תיאבון לנפנוף המעייף בחוץ. הכנת נתח בשר עסיסי רק נשמעת כמו משימה מורכבת שדורשת שעות של תכנון ודקדוק, אבל לא תאמינו כמה פשוט זה יכול להיות. שף נבות שלח, שעומד בראש המטבח של מסעדת אנגוס, סיפק לנו מתכון לנתח אסאדו מתובל ומסעיר, ומבטיח שגם למאותגרים במטבח יהיה מאוד פשוט להפיק ארוחה שתעשה את אפקט הוואו לכל הסובבים.

אסאדו של מסעדת אנגוס
צילום: אנטולי מיכאלו

אסאדו בתנור של נבות שלח ממסעדת אנגוס

חומרים:

1.5 קילוגרם אסאדו (לבקש מהקצב נתח מספר 9) חתוך עם העצם
תערובת תבלינים - לפי ההסבר בהמשך המתכון
3 כפות שמן זית
2 עלי דפנה

לתערובת תבלינים:

1.5 כפות (25 גרם) סוכר דמררה
0.5 כף (11 גרם) מלח גס
1 כפית (4 גרם) פפריקה מעושנת
1  כפית (4 גרם) צ'ילי או פפריקה חריפה
0.5 כפית (3 גרם) אבקת שום גרגירים או שום כתוש
0.5 כפית (3גרם) פפריקה מתוקה 

הוראות הכנה:

1. לערבב את כל התבלינים לתערובת אחידה והומוגנית.
2. לשפוך את תערובת התבלינים והשמן על הבשר, לעסות היטב ולתת לבשר לנוח בתערובת כשעה.
3. לכסות היטב בנייר אלומיניום או בקדרה עם מכסה ולהכניס לתנור לחום של 160 מעלות, כשעתיים וחצי.
4. לפתוח את הכיסוי ולהשחים כ-10 דקות נוספות בחום של 190 מעלות. בתיאבון.

אסאדו של מסעדת אנגוס
צילום: אנטולי מיכאלו

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ