פיצה פיתה פיצלה את טוויטר, אבל היא יכולה להציל לכם את ארוחת הערב

יש שיאמרו שמדובר בטוסט משודרג, אחרים נשבעים שמדובר בחילול הקודש, אבל הפיצה הכי קלה שתכינו בחייכם היא פתרון די מהנה לארוחת הערב של הילדים (וגם שלכם)

איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פיצה פיתה
מי אמר שאין פיצה פיתה בגרסה למשקיענים? צילום: semenovp / Getty Images/iStockph

באחד המערכונים הבלתי נשכחים של "הפרלמנט", מניח שאולי פיתה על הגז ומשנה לחלוטין את כל מה שחשבנו על פיתות. הוא עושה זאת כדי לגרום לאחיו, ראובן, לשבור את צום יום הכיפורים, אך הבלו-בנד הנמס אל תוך הפיתה כבר הפך לקאלט קומי, גם אם לא ממש קולינרי. כעת מגיע פרק חדש בקורותיה של הפיתה הארצ-ישראלית, והפעם – הפיצה פיתה.

לכאורה, מדובר על טכניקת בישול ענייה במיוחד שהייתה חביבה על ההורים של ילדי שנות השמונים. אלא שמאז עברו הרבה תפיחות בצק במקרר, וגדל לו דור שלא מכיר את נפלאות הפיצה פיתה וגם לא גדל על ספר המתכונים האלמותי של רות סירקיס. ציוץ אחד בטוויטר, שהתוודה על טכניקת הבישול הסליזית הזו העלה את הפיצה הפשוטה להכנה הזו לסדר היום. והתגובות? קשות מאוד.

הפיצה-פיתה של אבולעפיהצילום: איתן לשם

לא רק תגובות מזועזעות מעצם הנוהג (המגונה?) להלחים פיתה ופיצה הופיעו במרשתת, אלא גם ויכוחים עוצמתיים לגבי אופן הכנת יצירת המופת הקולינרית. מעבר לעובדה שמדובר במאכל פשוט במיוחד להכנה, וגם טעים במידה לא מועטה, הוא להיט בקרב ילדים ואף נפלא להכנה בצוותא עמם. הדרך הקלה אל הפיצה פיתה היא גם הדרך המומלצת, מאחר שהתוצאה המבוקשת אינה טעם מעודן אלא צ'יזיות מתפרצת.

אמנם, אי אפשר להתחרות בפיצה כהלכתה מבצק שתפח, רוטב עגבניות שמוכן מאפס, מוצרלה איכותית (או גאודת עיזים שמעניקה ארומה מעט מעושנת – מומלץ), אבל בתחום הפוד-טראש נראה שאין לפיצה פיתה תחרות אמיתית.

כדי להכין את מעשה הניסים הזה יש להצטייד מראש בפיתה אחת (מספיקה לשתי פיצות פיתות), גבינה צהובה, קטשופ וזיתים. חותכים את הפיתה לשני עיגולים, כך שמתקבל חלק קשה חיצוני וחלק רך פנימי. על החלק הרך מזליפים מעט שמן זית, מורחים קטשופ בנדיבות, מניחים שתי פרוסות גבינה צהובה או גבינה צהובה מגוררת למשקיענים של ממש, מעט זיתים וזהו. לאחר מכן מכניסים לתנור (או לטוסטר) לפרק זמן של כעשר דקות בחום בינוני.

לדור לחם המחמצת אולי קשה להבין, אבל זה היה מאכל שנחשב פינוק עבורנו ילדי שנות השמונים. כדי לשדרגו מעט ולהתאימו לרוח התקופה, אפשר להכין רוטב עגבניות אמיתי (לבשל עגבניות עם שמן זית, מלח ושום), להמיר את הגבנ"צ במוצרלה (או, שוב, בגאודת עיזים) ולהשתמש בתוספות שוות במיוחד (הממ, בייקון...). כך תכינו פיתה לחמעג'ון, אבל במלים אחרות - פיצה פיתה עם בשר

ויכוח הטוויטר אודות החוקיות של מה שחלק הגדירו כ"מעשה של פשע אפייה", הוכרע אחרי שצייצנים חרוצים הביאו סימוכין לעניין בצורת מתכונים מתוסרטים של עמודי בישול אינטרנטיים כגון Tasty. כך הפכה הפיתה לפיצה, ולא בטוח שהיא בכלל יודעת שהיא כזו. מה שכן בטוח, הוא שמתוך הפשטות של ישראל הצעירה יותר צמחו הברקות מטבח ששווה להציל מפח האשפה הקולינרי.

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ