ספרינג רול וייאטנמי שכיף להכין עם הילדים

מתכון לספרינג רול קריר, קליל ושווה במיוחד שמתאים לימי הקיץ החמים, והכי חשוב - שגם הילדים אוהבים

זוהר רוקמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ספרינג רול וייטנאמי
ספרינג רול שגם הילדים אוהביםצילום: Dzevoniia / Getty Images/iStockp
זוהר רוקמן

בימים חמים מאוד, כמו למשל לאורך כל הקיץ הישראלי, רק הכניסה עצמה למטבח מעוררת בי הסתייגות. רק המחשבה עצמה, להפעיל את הגז או את התנור, מחממת מדי. למזלנו, בחום אפשר ליצור תחליפים קלילים לארוחה מזינה וטעימה, מבלי לשעמם - הפעם, יסייע בכך המטבח האסייתי. 

המנות הללו אמנם מרובות מרכיבים לעיתים, אבל בריאות ומזינות וכיף להכין אותן, במיוחד כשכל הרכיבים נמצאים יחד במרכז השולחן וכל אחד יכול להכין בעצמו. את הרולים הווייטנאמיים שלפניכם פגשתי לראשונה בהונג קונג, והם הקסימו אותי בפשטותם ובקלות ההכנה שלהם. כל מה שצריך זה רבע שעה של הכנה מקדימה, שלאחריה תוכלו ליהנות עם הילדים מגלגולים בשילובים שונים ומעניינים. זו יכולה להיות מנה ראשונה או ארוחה בפני עצמה, לכן אתם קובעים את הכמויות של כל מרכיב.

רול ויאטנמי שילדים אוהבים

חומרים:

דפי אורז (עדיף גדולים לגלגול קל יותר)
חצי חבילת אטריות שעועית (צלופן / זכוכית)
גזר
מלפפונים 
מספר גבעולי בצל ירוק
חופן פטריות שמפניון פרוסות דק
עלי כוסברה / נענע
צנוניות פרוסות דק

לגיוון:

רצועות פלפלים (אדומים / צהובים), פילה עוף צלוי במחבת (במרינדה של סויה וצ'ילי) או שרימפס חלוטים במים

רטבים (בהתאם להעדפות הילדים):

סויה עם ג'ינג'ר קצוץ
רוטב צ'ילי מתוק
רוטב בוטנים
מיונז חריף יפני
רוטב טריאקי

אופן ההכנה:

אם בוחרים בעוף: שמים את העוף במרינדה של סויה וצ'ילי מתוק ומניחים בצד.

מכניסים את האטריות למים קרים לריכוך של 5 דקות. בזמן הזה מרתיחים מים בסיר. כשהם רותחים, חולטים את האטריות שהתרככו ל-2 דקות ומוציאים ישר למים קרים מאוד. את האטריות שומרים בצד.

בעזרת קולפן פורסים את הגזר והמלפפון (רצוי ללא החלק האמצעי עם הגרעינים), פורסים את הצנוניות, הפטריות והבצל הירוק. את הכוסברה מפרידים רק לעלים.

צולים את העוף במעט מאוד שמן. אם בוחרים בשרימפס - חולטים אותם במים רותחים לשתי דקות.

על השולחן מניחים קערת מים קרים ולצידה מגבת, טובלים עלה אורז לכמה דקות, עד לריכוך, מוציאים ישר ובזהירות ומניחים לייבוש קל על המגבת. לאחר מכן מעבירים את העלה לצלחת, מניחים את המרכיבים שרוצים מעל ומגלגלים.

לבסוף - טובלים ברטבים ונהנים. 

זוהר רוקמן היא קונדיטורית וטבחית.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ