טל שמואל

בזמן האחרון נראה שכולם מכינים משהו עם דפי האורז, מספרינג רול ועד הלהיט הגדול של התקופה: בורקס. פתאום הם תפסו תאוצה והתגנבו לכל מתכון אפשרי במטבח הישראלי. משום שהם חסרי טעם, נטולי גלוטן ומופחתי קלוריות, דפי האורז מתאימים למגוון טעמים ומשמשים כבחירה הבריאה יותר בשלל מנות חדשות. ובכן, כמו עם כל גילוי מסעיר שכזה, הרשת משתוללת ובכל מקום רואים מלוואח שמנמן ופציח שעשוי מדפי אורז.

אז גם אצלנו הגיע הזמן לתת גם גרסה מושחתת, כי אם כבר ללא גלוטן, מותר גם לאלה הנמנעים להתפנק באיזה מלוואח קריספי מטוגן ונוטף שמן. טל שמואל מגיש גרסה מנצחת למלוואח מדפי אורז - מתכון קליל ופשוט, קל כל כך ומדובר באמת בחמש דקות עבודה (ואולי פחות) שקצר הצלחה גם אצלנו בבית.

מלוואח דפי אורז (5-6 מנות ואף יותר)

חומרים:

מלוואח מדפי אורזצילום: רותם מימון

חבילה דפי אורז
2 ביצים
5 כפות חלב או חלב צמחי
קורט מלח
מעט חמאה או שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מערבבים את הביצים והחלב בקערה רחבה.

מניחים דף אורז בבלילה. ברגע שהוא מתחיל טיפה להתרכך, מדביקים עליו עוד דף, וכך הלאה. מדביקים יחד 3-4 דפים ומשאירים אותם להתרכך מעט, נזהרים שלא יהפכו לסמרטוטיים.

מוציאים מהבלילה ומנערים קלות על מנת להפחית מעט מהנוזלים, מטגנים במחבת עם מעט שמן או חמאה, עד להזהבה או השחמה של צד אחד. הדפים עשויים להתנפח מעט (כמו שקורה לעתים במלוואח רגיל), הופכים לצד השני ומטגנים שוב על השחמתו לפי הטעם. 

מלוואח מדפי אורז מטגן במחבתצילום: רותם מימון

מגישים מיד. מומלץ להוסיף בצד טחינה, סחוג, עגבנייה מרוסקת או ביצה קשה.

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ