ביצה בקן בשלוש שכבות, או: הביצה שהתחבאה

אור ברנע מגיש מתכון למנת הדגל האגדית של אמו - ביצה בקן ביישנית, כזו שמתחבאת בין הפרוסות ומשום כך אהובה על ילדים במיוחד

אור ברנע
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ביצה בקן
אור ברנע

אמא שלי לא היתה בשלנית גדולה. היא הזניחה את שורשיה הקולינריים הפולניים (בצדק, כי איזה ילדים אוהבים אוכל אפור?) ועבדה יום ולילה עם המון לחץ מסביבה. וכך, מתישהו בילדותי, כאשר שאלו ביסודי - מה האוכל הכי טעים אצלכם בבית? השבתי בפני המורה והכיתה: "אוכל שמגיע על טוסטוס". למרות זאת, במהלך השנים היו לאמא שלי מנות דגל בודדות עליהן לא ויתרה. האגדית מכולן - שהוגשה לאחותי ולי מגיל קטנטן - היתה "ביצה בקן", או אם תרצו, "הביצה שהתחבאה". הגרסה של אמי למתכון הקלאסי שלא לומר האגדי שיצא תחת ידיה של רות סירקיס.

ישנם הורים שמציירים פה עם מלפפון, ועיניים עם זיתים על החביתה של ארוחת הערב. אמי העדיפה להחביא את הביצה. עד היום, גם ילדיי שלי מוקסמים מהפעילות הקטנה שמתווספת למנה הפשוטה. מי שמעוניין להיצמד למקור, מוזמן לדלג על שלב 5.

ביצה בקן בשלוש שכבות

חומרים: 

לחם לבן פרוס (חלה - יתרון)
ביצה (או 2)
שמן חמניות או חמאה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

לפני שמתחילים, שימו לב: המחבת צריכה להיות רותחת, לכן יש לחמם אותה זמן רב על אש קטנה לפני הנחת פרוסת הלחם הראשונה - שכן הביצה צריכה להתבשל בתוך הלחם, מבלי שזה יישרף בתחתית. הדבר עשוי לקחת זמן וכמה ניסיונות בכדי לצלוח את המשימה - אבל המאמץ שווה את זה. כמו כן, ישנה אפשרות לבשל עם מכסה סגור בכדי להגביר את קצב הבישול. 

1. כאמור, על אש קטנה מחממים מחבת עם מעט שמן או חמאה.

2. מניחים במחבת פרוסת לחם אחת ונותנים לה מעט להתבשל.

3. בינתיים קורצים או חותכים עיגול קטן במרכזה של פרוסת לחם נוספת, בקוטר של ביצה (אפשר באמצעות סכין או קורצן עוגיות עגול).

4. מניחים את הפרוסה עם העיגול על הפרוסה הראשונה שמטגנת במחבת, ושוברים לתוך העיגול את הביצה (בדומה לשבירה של ביצה עין, שימו לב שהביצה לא זולגת לצדדים).

5. מניחים מעל שתי הפרוסות והביצה פרוסת לחם שלישית, היוצרת את המחבוא - כך שהביצה לא נראית.

6. נותנים למנה להתבשל, מומלץ להישאר כל הזמן ליד המחבת על מנת לבדוק את התקדמות הבישול. אצל אמא שלי, בניגוד למתכוני ביצה בקן אחרים, לא מטגנים את הצד העליון, אלא פשוט מכסים את המחבת במכסה.

7. מגישים חם ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

8. פותחים ומגלים מה יש בין שכבות הלחם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ