בטטות צלויות של מסעדת מושבוצ

התוספת שגונבת את ההצגה: פלחי בטטה בצלייה כפולה של מסעדת מושבוצ, הן תענוג קטן ומפתיע, פשוט וקל להכנה

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פלחי בטטה צלויים בתנור בצלייה כפולה
הארץ

במסעדת מושבוצ שבמושב רמות חיפשו איך לגוון את התוספות שמגיעות ליד הבשר. פירה? צ'יפס? סלט ירוק? את זה יש לכולם. בגינת המסעדה ישנן בטטות, אך פירה מהן אינו קולע לכל טעם וחך. לצלות את הבטטה ככה סתם גם לא בא בחשבון. הפתרון הפשוט נמצא בדמות סירות או פלחים של בטטה, צלויים פעמיים. למה פעמיים? משום שהצלייה השנייה מגבירה את אפקט הקרמול. את הצליייה הארוכה והעיקרית אפשר לעשות מראש ואילו את הצלייה השנייה אפשר לבצע ממש רגע לפני ההגשה.

חומרים:

3-4 בטטות (או כמספר הסועדים)
שמן זית
מלח ופלפל
טימין

ההכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות.

חותכים בטטות לפלחים או לסירות בגודל אחיד, מושחים בהרבה שמן זית (מוודאים שהפלחים מכוסים בו היטב) ומתבלים במלח, פלפל וטימין - לפי הטעם. את הפלחים מניחים על נייר אפייה משומן.

מכניסים לתנור שחומם היטב מראש לכ-20 דקות, מוציאים, מקררים לטמפרטורת החדר. אחרי צינון מכניסים שוב לתנור, הפעם על 240 מעלות לחמש דקות בלבד או עד חריכה בצבע יפה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ