תוד מאן פלה בנוסח סופאנבורי: לביבות דגים תאילנדיות בלתי מתחנפות

לביבות הדגים של סופאנבורי, מאכל הרחוב המפורסם של המחוז במרכז תאילנד, הן גיוון טוב לכל מאכלי החנוכה - רק אל תקראו להן קציצות

מידד סטבינסקי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תוד מאן פלה בנוסח סופאנבורי
מידד סטבינסקי, שף אורח

אני אוהב את חנוכה. המצפון שלי לא נוקף אצבע כשיש לו תירוץ לטגן לביבות,
וכשמתחשק לי לגוון אותן אני מיד נזכר באותו טיול, כשהתלוויתי לפמליית עובדי מפעל הבשר התאילנדי לשוק הבוקר בעיירה דום בנג, בואכה סופאנבורי במרכז תאילנד.

המחוז השופע בנהרות זהבהבים מפורסם בלביבות המקומיות שלו, Tod Man Pla, תוד מאן פלה שמן. פירוש השם בתאית הוא לביבות שומן דג מטוגנות, בשונה מלביבות הטוד מאן קונג המוכרות והמפונפנות יותר. במרכז תאילנד, תוד מאן פלה זהו אוכל רחוב נפוץ מאוד שמוגש בשקית ניילון עם שיפוד המשמש כמזלג, לצד רוטב צ'ילי חריף ומלפפונים בשביל לאזן את כל השומן והחריפות.

הלביבה אינה מצופה מה שמעניק לה מרקם רך יותר ומעניק דגש רב יותר לטעמים הממכרים שבתוכה.

מתכון לתוד מאן פלה בנוסח סופאנבורי:
במעבד מזון טוחנים יחד:
300 גרם פילה דג כמו אמנון, ברמונדי או בס
רבע בצל לבן (בצל סגול יעניק צבע לא מפתה ללביבה)
שן שום אחת
1 ביצה שלמה
כפית אחת של מחית קארי אדום
2 כפות רוטב דגים
חצי כפית מלח
2 כפות קורנפלור
כפית אחת של עלי כפיר ליים, במידה ואין ניתן להמירם באחד מן המרכיבים הבאים:
טרגון, בזיליקום תאילנדי או למון גראס

לערבוב:
חצי פלפל צ'ילי אדום קצוץ
3 כפות של שעועית ירוקה קצוצה

לטיגון:
שמן

להגשה:
מלפפון פרוס
רוטב סריראצ'ה

ההכנה:

במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת עיסה דביקה. את העיסה מעבירים לקערת ערבוב ולתוכה מוסיפים את הצ'ילי הקצוץ ואת השעועית הירוקה. מערבבים היטב והעיסה מוכנה.

בידיים רטובות יוצרים לביבות שטוחות.

בסיר טיגון עמוק מחממים שמן (טיגון במחבת פחות מתאים לסוג הזה של הלביבות). כשהשמן רותח ומטגנים את הלביבות עד להזהבה.

מוציאים ומניחים על נייר סופג.

אפשר להגיש לצד מלפפון פרוס ורוטב סריראצ'ה או רוטב צ'ילי מתוק.

____

השף מידד סטבינסקי התגורר בתאילנד במשך שמונה שנים. כיום הוא שף במסעדת "דלי אסייתי" בהוד השרון

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ