גרסה מהירה ועצלנית לנודלס ירקות צמחוני

מנה קלה להפליא אבל עמוסה בטעמים מיוחדים

ניבה קרן אור
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
1.9375583
ניבה קרן אור

בן ה-16 שלי, אחרי שנתיים וחצי שהוא אוכל בנטו בשמחה, הודיע לי לפני חודש ש"די אמא, מספיק עם הציורים. הא, ותני לי יותר אוכל, בבקשה". בן 16, אתם יודעים. אם עד כה עשיתי בעיקר בנטו לילדים, נאלצתי כעת למצוא לי כיוון חדש, אחר. כשהבכור שלי התחיל "לזלוג" לכיוון ה"להיות מבוגר" אני נדרשתי להתאים את עצמי. גם אם אני עצמי מכינה לילדיי בנטו, הרי שארוחת הבנטו בהגדרתה איננה ארוחת ילדים.

למעשה, ביפן כולם אוכלים בנטו. גם פרופסורים באוניברסיטה וגם פועלים פשוטים. כי בסופו של דבר, בנטו זו ארוחה מאוזנת בקופסה, וזה פתרון פשוט אידאלי, בוודאי למי שלא עובר את יומו בבית. הרעיונות לבנטו טוב הם אינסופיים: סלט כרוב וגזר קצוץ דק דק, סושי מאקי, ירקות שונים בטמפורה או טופו בטמפורה, ברוקולי, אדממה, עגבניות שרי, תירס, גזר גמדי, ביצה קשה, חביתת טמאגו, אורז, נודלס ועוד… העיקר הוא לגוון במבחר, ובצבעים, ולעשות קופסת בנטו יפה למרות שמדובר באוכל ל"גדולים", ובלי ציורים.

האסתטיקה היא מרכיב חשוב בבנטו, ולא בכדי. אחד המתכונים האהובים ביותר על בכורי הוא המתכון של נודלס בירקות. המתכון המקורי היה של ירקות בלבד, שהונחו בכלל על אורז לבן, והוא הומצא על ידי סבינה, המטפלת ההודית המקסימה של חמותי. סבינה הסבירה לי שלא מדובר באוכל הודי, אבל כשהיא מבשלת אותו הוא בהחלט עוטה טעמים מאוד מיוחדים, במובן הטוב. אני לעומתה, אימצתי את הירקות ושידכתי אותם לנודלס, ואני גם עושה את תבשיל הירקות עם קיצורי דרך, כי אין לי סבלנות ולרוב גם לא תקציב מספיק לכל המרכיבים המיוחדים של סבינה. אבל גם ככה בכורי אוהב את התוצאה.

חשוב לי לציין שאפשר להכין את המתכון שלי גם עם אטריות אורז שטוחות במקום עם אטריות חיטה או ביצים ואז המתכון הופך להיות גם נטול גלוטן, ואפשר ללכת על תבשיל הירקות המקורי של סבינה, ואז לצקת אותו לצד אורז לבן גם זה יוצא מעדן אמיתי. לצד ארוחה כזו ניתן להוסיף מעט בשר, או ביצה להשלמת החלק החלבוני.

מתכון לנודלס ירקות מהיר

חומרים:

200 גרם נודלס חיטה מלאה

1 כף מלח

1/2 כוס מים

1 כף קורנפלור

2 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית כורכום

1/4 כפית מלח

3 גזרים פרוסים דק דק

1/2 פלפל אדום חתוך לפרוסות דקות

1 פלפל צהוב או ירוק חתוך לפרוסות דקות

1/4 ראש כרוב קצוץ חתוך לפרוסות דקות

2 פרחים של ברוקולי מופרדים לפרחים קטנים

1/4 בצל קצוץ דק

1 כף שמן קוקוס, לטיגון

ההכנה:

מערבבים ביחד את המים, הקורנפלור, הסויה, הצ'ילי, הכורכום ורבע כפית מלח, ומניחים בצד.

מבשלים את הנודלס בסיר עם מים רותחים ומלח, למשך 3-4 דקות.

מסננים את הנודלס מהמים, שוטפים אותם במעט מים קרים כדי להפסיק את הבישול, משאירים בצד במסננת ופונים להכנת המשך התבשיל.

בווק גדול מקפיצים את הירקות.

אחרי הקפצה של 4-5 דקות מוסיפים אל הווק את התערובת הקורנפלור והסויה שהכנו קודם.

מבשלים את הירקות בתערובת במשך 5-6 דקות לאחר מכן מוסיפים אל הווק את הנודלס. מקפיצים קלות, ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ