קרטושקס בשמן זית

בצלים, שומים, תפודים, פלפלים; שמן זית, מלח גס, נייר כסף, חום-תנור, ואם תרצו להוסיף ענפי רוזמרין ותימין - תבורכו.

נורית סוריאנו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תפוחי אדמה בשמן זית
תפוחי אדמה בשמן זיתצילום: תומר אפלבאום

חומרים (ל-6 עד 8 סועדים):

2 ראשי שום

3 תפוחי אדמה בינוניים, צחים

2 בצלים אדומים

1 פלפל אדום

1 סלק

שמן זית עדין (נסו את זן ה"פישולין" אבל כמובן שכל סוג האהוב עליכם יעבוד)

מלח גס

כמה ענפים של עשבי תיבול

הכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות וחולטים את הסלק על קליפתו בסיר מים רותחים במשך 3 דקות.

2. מסירים את קטבי הבצלים והשומים, מברישים כל ירק בשמן זית.

3. חותכים נייר אלומיניום למלבנים צרים וארוכים, שאותם מקפלים לשניים כך שייווצרו ריבועים. יוצרים כעין "סירות" ומניחים בתוכן את הירקות.

4. בוזקים את הכל במלח גס. מכניסים לתנור החם במשך כשעה.



שעה בתנור בתוך "סירות" מנייר-אלומיניום

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ