כבד קצוץ על ברוסקטה מלאפה של השף אסף דוקטור

ברוסקטה שמשלב בין מזרח למערב בגרסה לא שגרתית לכבד קצוץ בסכין שבסוף מונחת על לאפה

אסף דוקטור, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כבד קצוץ על ברוסקטה מלאפה
אסף דוקטור, שף אורח

חומרים ל-4 מנות:

חצי ק"ג כבדי עוף טריים ומנוקים

1 פלפל ירוק חריף חצוי לאורך

3 שיני שום מעוכות

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

1 צרור כוסברה קצוצה

רבע כוס שמן קנולה

1 כפית כמון טחון

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה

מיץ מלימון אחד

לאפה אחת מחולקת ל-4

כף זעתר

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור

הכנה:

מתבלים את הכבדים במלח גס ופלפל שחור. על מחבת גריל או גריל חמים צולים את הכבדים היטב משני צדיהם עד שהפנים עדיין ורוד, אך החוץ שחום ומוצק. מניחים את הכבדים על רשת לצינון ולהגרת כל נוזליהם. כאשר הצטננו קוצצים אותם גס לקוביות בינוניות.

יוצקים את השמן למחבת ומוסיפים פלפל ירוק ושיני שום. מחממים על להבה בינונית-גבוהה וכאשר השמן מבעבע מוסיפים כמון, פפריקה ועשבי התיבול. מקפיצים פעמים ומוסיפים את קוביות הכבד. מקפיצים, מוסיפים מיץ לימון ומכבים את האש. מתקנים תיבול ומניחים בקערה לצינון.

מורחים את רבעי הלאפות בשמן זית וזעתר, וקולים בחום של 200 מעלות עד להשחמה ולהתקשות. מניחים את רבעי הלאפות בצלחת הגשה ומעליהן מסדרים את סלט הכבד.

פורסם לראשונה בעמוד האחורי של גלריה

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ