איך מכינים ביצה קשה?

כמה זמן מבשלים? האם במים רותחים? איך מקלפים כמו שצריך? ומהי הביצה המושלמת? שלוש דרכים טובות ויעילות לבשל ביצים קשות

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ביצה קשה
רות אוליבר

על פניו, זה נראה כמו הדבר הכי פשוט בעולם, שאין בשלן שלא יודע להכין ביצה קשה. בפועל, זו סוגייה שרבים נתקלים בה. אז איך מכינים ביצה קשה כמו שצריך? לרות אוליבר יש שלוש דרכים יעילות.

3 דרכים לבשל ביצה קשה

1. מניחים ביצים קרות בסיר, מוסיפים מי ברז, מביאים לרתיחה ומבשלים חמש דקות לקבלת חלמון בצבע צהוב עז (לעיתים גם כתום) ועד 10 דקות לביצים קשות עם חלמון מבושל לחלוטין בגוון צהוב בהיר-אפור.

2. מניחים ביצים בטמפרטורת החדר בסיר עם מים רותחים ומבשלים שמונה דקות לחלמון צהוב-עז או 10 דקות לחלמון צהוב בהיר.

3. מניחים ביצים בטמפרטורת החדר בסיר עם מים רותחים. מכבים את האש, מכסים וממתינים 15 דקות. מתקבלת ביצה מבושלת קלות בעלת חלמון בצבע צהוב עז (או כתום).

הערה: הטמפרטורה של הביצים בזמן כניסתן לסיר יכולה להוסיף או להוריד דקה מהבישול, כיוון שהיא משפיעה על טמפרטורת המים.

קילוף קל: מורידים את הסיר מהכיריים, מניחים בכיור ומזרימים מים קרים מהברז לעצירת הבישול ולצינון. מגלגלים את הביצה על משטח בעזרת כף היד להיסדקות הקליפה, קולפים ושוטפים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ